Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/06/2023
Muzică

French pop cu Johan Papaconstantino – live, în premieră la București

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii French pop cu Johan Papaconstantino – live, în premieră la București Share French pop cu Johan Papaconstantino – live, în premieră la București
French pop cu Johan Papaconstantino – live, în premieră la București


French pop cu Johan Papaconstantino – live, în premieră la București

Artistul francez Johan Papaconstantino va concerta pentru prima dată la București, joi, 8 iunie, de la ora 21, la Control Club, în cadrul turneului de promovare pentru cel mai recent album lansat, Premier Degré. Autodidact și polivalent, cantautorul combină muzica pop irezistibilă cu influențe electronice, cu rădăcinile sale grecești, dar și cu ritmurile orientale din copilăria sa.

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventbook.

Johan Papaconstantino a debutat în adolescență, mixând discuri funk și electro la platanele familiei. Puternic influențat de muzica grecească moștenită de la tatăl său, dar și de R’n’B și pop-ul francez îndrăgit de mama sa, cantautorul originar din Aix-en-Provence spune că este foarte deschis către orice fel de muzică.

French pop cu Johan Papaconstantino – live, în premieră la București
Johan Papaconstantino (c) Jehane Mahmoud

„Vreau să creez punți de legătură între genurile muzicale, să împărtășesc senzații, dar cânt în franceză pentru că este limba mea nativă”, spune Johan Papaconstantino. O decepție sentimentală îl inspiră să compună prima piesă, Pourquoi tu cries?, care a dus la lansarea EP-ului de debut, Contre-jour, în 2019.

În același an, artistul reinterpretează una dintre cele mai emoționante melodii din istoria muzicii franceze: Le mots bleus, iar cover-ul îl face imediat remarcat pentru sound-ul său, un melanj de pop melodios, instrumente exotice (bouzouki-ul tradițional grecesc), beat-uri electronice, influnțe trap și reggaeton dar și un flow hip-hop.

De atunci, muzica joacă un rol principal în viața lui Johan Papaconstantino: “cânt la bouzouki, compun versuri, sunt inginer de sunet și producător, fac totul de la A la Z”, spune artistul, care pe lângă cariera muzicală este și pictor.

Cu noul album, Premier Degré, lansat la începutul acestui an, Johan Papaconstantino își îndreaptă atenția spre viața de zi cu zi și detaliile sale aparent banale: convivialitate (Beau Temps ft. Rad Cartier), seducție (Glass), parternitate (Tata), siguranță (Bricolo), toate împachetate într-un groove irezistibil, ce poartă ascultătorul către ringul de dans.

Johan Papaconstantino ft. rad cartier – Beau Temps (video) :

Johan Papaconstantino – Glass (live) :

“On Premier Degré, Johan Papaconstantino mixes up with electro (and it is beautiful)” – Les Inrocks

“Johan Papaconstatino’s oriental funk will save your after party mornings” – i-D

“There is no one like him” – Le Parisien

Concertul Johan Papaconstantino de la București este organizat de Control Club cu sprijinul OneDay.

Facebook event.

Biletele, în valoare de 80 de lei, sunt disponibile online pe Eventbook.ro și în rețeaua partenerilor Eventbook.

French pop cu Johan Papaconstantino – live, în premieră la București

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.