Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/05/2023
Lifestyle / Sport

BRASOV RUNNING FESTIVAL | Interviu cu Daniel Santa, organizatorul festivalului

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii BRASOV RUNNING FESTIVAL | Interviu cu Daniel Santa, organizatorul festivalului Share BRASOV RUNNING FESTIVAL | Interviu cu Daniel Santa, organizatorul festivalului
Daniel Santa


Povestiți-ne despre ediția din acest an a Brașov Running Festival, dar și prin ce se deosebește acest tip de eveniment de alte maratoane din România, de exemplu?

Ușor, ușor, acest eveniment devine tot mai aproape de viziunea noastră, aceea de a transforma un concurs de alergare într-o veritabilă sărbătoare a sportului și a unui stil de viață sănătos. Pe lângă două curse-spectacol dedicate exclusiv atleților de elită, la care vor participa sportivi de top la nivel global, intitulate tRUNSylvania International și European Mile Elite Run, vom avea curse populare de 5 Km și 10km, curse de copii, 3 zone de încurajare, unde spectatorii vor putea să sprijine alergătorii, dar și să asiste la spectacole și concerte, o expoziție și numeroase activări ale partenerilor noștri.

Care cursă credeți că va atrage în 2023 cei mai mulți oameni în public?

Cred că ambele curse de elită vor fi cu adevărat spectaculoase. Vom avea la start sportivi capabili să doboare recorduri și, totodată, cei mai buni atleți români ai momentului vor putea fi văzuți în acțiune. Din perspectiva spectatorilor, acestea vor fi vedetele. Din perspectiva participanților alergători, ne așteptăm ca la cursa open de 10km să avem cei mai mulți participanți. Deși în România, alergătorii își doresc în general să alerge pe distanțe cât mai mari, de data aceasta vor avea ocazia să afle și cât de repede pot alerga, nu doar cât de mult pot rezista.

Cum a arătat Brașov Running Festival 2022 în cifre?

Peste 1000 de participanți, peste 5000 de spectatori, cursele copiilor sold-out, 36 de atleți de elită cu rezultate extraordinare, 3 dintre cele mai rapide 10 rezultate din toate timpurile pe 10km s-au alergat la Brașov, iar cursa elitelor a fost live la TV, în România și în Turcia. Sunt repere extrem de îmbucurătoare pentru noi, pe care dorim să le îmbunătățim, evident.

Care au fost lecțiile învățate din ediția de anul trecut?

Cred că am înțeles mult mai bine infrastructura zonei și asta ne ajută să o exploatăm mult mai bine și să creăm o experiență mult mai bună pentru alergătorii amatori. Diferența față de anul trecut va fi foarte mare din perspectiva programului și a activităților conexe pe care le vor avea la îndemână atât alergătorii, cât și spectatorii.

Care a fost cea mai mare provocare de care v-ați lovit în organizarea ediției din acest an?

Cred că provocarea cea mai mare este să reușim o abordare echilibrată între ceea ce ne dorim să realizăm și resursele pe care le avem la dispoziție. Echipa de eveniment e una extrem de creativă, avem foarte multe idei și va trebui să le alegem pe cele mai bune și mai fezabile și să le implementăm impecabil.

BRASOV RUNNING FESTIVAL | Interviu cu Daniel Santa, organizatorul festivalului

Ce alte activități pregătiți pentru ediția din acest an, în afară de cursele de alergare?

În primul rând vom avea aceste 3 „cheering zones” – zone dedicate spectatorilor, care în timpul curselor vor funcționa ca și puncte de încurajare pentru alergători, iar în afara lor vor găzdui concerte, spectacole, demonstrații sportive. Vom avea un Running Expo, în care participanții vor putea să-și ridice kit-urile de concurs, dar și să interacționeze cu partenerii noștri și să achiziționeze diferite produse dedicate alergării. Mai multe detalii vom face cunoscute la finalul verii.

La ce ar trebui să se aștepte turiștii care vor vizita Brașovul în perioada festivalului de alergare? De exemplu, poate fi o experiență interesantă și pentru publicul care nu e neapărat interesat de alergare?

Indiscutabil! Cred că vom avea un public care va veni pentru alergare și curse, dar va participa și la programele de divertisment, precum și un public pentru care trigger-ul va fi divertismentul, dar care va viziona și cursele și va putea să cunoască un alt tip de eveniment, cu tot ce presupune el: emoție, entuziasm, competiție, spectacol.

Care sunt așteptările voastre de la ediția din acest an?

În primul rând, ne așteptăm să facem un pas mare în direcția experienței, care sperăm să fie pe măsura așteptărilor și eforturilor noastre. În al doilea rând, da, avem așteptări mari din perspectiva rezultatele sportivilor profesioniști. Ca întotdeauna, ne dorim ca recordurile traseului să fie doborâte, asta însemnând cu siguranță performanțe remarcabile la nivel global.

Povestiți-ne un pic și despre starurile alergării mondiale care vor veni la Brașov în 2023.

Anul trecut, prin prisma rezultatelor, cursa de elite de 10km a intrat în top 10 mondial al curselor de alergare pe șosea. Avem din acest moment un statut care ne face interesanți pentru practic orice sportiv de top care aleargă pe șosea în lumea asta. Procesul de selecție a acestor sportivi are loc între martie și iulie, apoi confirmăm sau infirmăm cererile deja primite, plus invităm anumiți sportivi pe care noi îi dorim în competiție. În mod cert, cum campionatele mondiale de alergare pe șosea au loc pe 25 septembrie la Riga, în Letonia, cursele de elite de la Brașov vor fi o repetiție de gală pentru cea mai importantă competiție a anului la nivel mondial. Cel mai probabil, unii dintre viitorii medaliați ai campionatelor mondiale vor alerga și la Brașov.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.