Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/05/2023
Festival Lifestyle / Sport

Outdoorz Fest 2023 – un festival de off-road și overlanding care nu trebuie ratat!

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Outdoorz Fest 2023 – un festival de off-road și overlanding care nu trebuie ratat! Share Outdoorz Fest 2023 – un festival de off-road și overlanding care nu trebuie ratat!
Outdoorz Fest


Ce este Outdoorz Fest, cui se adresează și ce aduce nou și diferit?

Misiunea Outdoorz Fest este de a crea o experiență memorabilă pentru iubitorii de aventură și de off-road, dar și pentru cei care doresc să descopere această lume. Festivalul este adresat tuturor celor care își doresc să petreacă un weekend diferit, în mijlocul naturii, într-un cadru festiv și prietenos. Punem la dispoziție 60ha și peste 250 de locuri de campare și așteptăm 4000 de persoane dornice de distracție și aventură. Ce face diferit festivalul Outdoorz este faptul că oferă o experiență unică și completă, combinând aventura off-road cu trasee ghidate și cu activități conexe, cum ar fi workshopurile de conducere off-road, de bushcraft sau de prim ajutor, dar și cu activități de divertisment pentru întreaga familie, într-un peisaj impresionant, la 1400m altitudine. Festivalul are un program variat și complex, care include concerte, unica expoziție de overlanding la această altitudine, activități în natură, gastronomie locală și multe altele, astfel încât să fie pe placul tuturor participanților, inclusiv familiilor cu copii.

Cum a apărut ideea Outdoorz Fest? Și ce v-a determinat să organizați un festival off-road, cu toate celelalte elemente conexe?

Ideea Outdoorz Fest a pornit din pasiunea noastră pentru off-road. Am început să organizăm mici ieșiri în natură, apoi am dorit să facem un eveniment mai mare, care să adune comunitatea pasionaților de off-road din România. Așa a luat naștere prima ediție a festivalului, anul trecut. Elementele conexe, cum ar fi campingul, muzica și gastronomia, au venit ca o completare naturală a experienței noastre în natură, iar astfel, evoluăm de la ediție la ediție, pentru a oferi un eveniment complex și atractiv pentru toți participanții, inclusiv posibilități de distracție pentru toată familia sau pentru prieteni.

Cum ați ales locația potrivită pentru desfășurarea festivalului?

Locația pentru desfășurarea festivalului a fost aleasă cu grijă, luând în considerare criterii precum accesibilitatea, peisajul și potențialul de dezvoltare, dar și în urma experienței noastre cu Fundata Duster Fest, în 2021. Am explorat zona cu mașinile off-road și ne-am dat seama că este perfectă pentru ideea festivalului nostru. Fundata este o zonă frumoasă și naturală, la o altitudine de 1400 de metri, în inima munților Carpați, iar astfel de zone sunt foarte populare în rândul pasionaților de off-road și overlanding, așa cum suntem și noi. Anul acesta s-a dovedit că am avut un feeling foarte bun în legătură cu Fundata, aceasta fiind desemnată și locația numărul 1 în Topul Destinațiilor Turistice din România în 2023. Locația și Outdoorz Fest împreună au un potențial uriaș pentru activități în aer liber, cum ar fi off-road-ul sau plimbările în natură, campingul și altele.

Care vor fi cele mai populare activități din cadrul festivalului Outdoorz?

Cele mai populare activități din cadrul Outdoorz Fest credem că vor fi traseele ghidate de off-road, atelierul de tehnici de conducere off-road, concertele cu Subcarpați, Tumbe, Spike, Andia, Reman și Ionela Guzic și locul de joacă pentru copii. Atelierul de off-road este foarte important pentru comunitatea noastră, pentru că ajută șoferii să învețe tehnicile necesare pentru a conduce în condiții dificile. Traseele ghidate sunt, de asemenea, foarte populare, pentru că oferă oportunitatea de a explora zona în siguranță și într-un mod organizat. Concertele și atelierele de bushcraft sau prim ajutor vor atrage și ele mulți participanți, iar locul de joacă pentru copii va fi și el foarte vizitat, pentru că vrem să implicăm întreaga familie în festival și să oferim activități pentru toate vârstele.

Outdoorz Fest 2023 - un festival de off-road și overlanding care nu trebuie ratat!

Cum ați ales artiștii care vor cânta la Outdoorz?

Artiștii au fost aleși în funcție de gusturile noastre muzicale, dar și de disponibilitatea lor în perioada festivalului. De asemenea, am dorit să avem o varietate de genuri muzicale, de la Subcarpați și Tumbe, care aduc muzica tradițională într-o formă modernă, în locații neobișnuite, iar un concert la 1400 m altitudine este cu siguranță ceva inedit, fapt care se potrivește foarte bine cu zona Fundata, până la Spike sau Andia, cu un stil muzical pop-rock, sau Reman și Ionela Guzic, care aduc bună dispoziție cu orice piesă interpretată.

Povestește-ne și despre latura gastronomică a festivalului.

La Outdoorz Fest ne-am dorit să aducem bucate tradiționale din zona Fundata, făcute cu ingrediente proaspete și naturale, pentru că sunt renumite național și internațional. Fundata este cunoscută pentru brânzeturile autentice și naturale, deosebit de gustoase, așa că acestea se vor regăsi în cadrul festivalului și vor fi un adevărat deliciu pentru participanți. În plus, vom avea și bere artizanală cu rețetă specială pentru festival. Berea este produsă de Scorilo, un producător de bere artizanală, și are o etichetă dedicată și o rețetă specială pentru festival. Desigur, vom avea și food truck-uri pentru copii și adulți, cu o varietate de mâncăruri și băuturi, dar și un stand cu burgeri pregătiți pe loc.

La Outdoorz Fest se va desfășura singura expoziție din țară de overlanding, la 1400m altitudine, unde vor fi expuse cele mai noi tehnologii și echipamente pentru acest sport. Povestește-ne un pic despre această premieră.

Overlanding-ul este o activitate tot mai populară în România, iar la Outdoorz Fest ne-am dorit să aducem laolaltă cei mai buni producători de echipamente și tehnologii. Expoziția se va desfășura la 1400 m altitudine și vom avea expuse într-un cadru natural, acolo unde le stă cel mai bine, mașini echipate de overlanding, producători de accesorii, remorci, dar și conversii de van-uri în camper van-uri. Principalul obiectiv este de a oferi vizitatorilor, oricum iubitori și pasionați de off-road, o experiență completă, dar și ocazia de a vedea și testa echipamentele și accesoriile de overlanding chiar în natură.

Care sunt cele mai mari provocări în organizarea unui festival de off-road la 1400m altitudine?

Organizarea unui festival de off-road la o altitudine de 1400 de metri reprezintă o provocare majoră, din punct de vedere logistic. De exemplu, una dintre cele mai mari provocări este amplasarea scenei, care va avea o greutate de peste 3 tone și va ocupa o suprafață de 12×10 metri, cu un ecran imens în spatele scenei și alte două pe laterale. Acest proces va dura câteva zile și implică utilizarea unor echipamente specializate pentru transport și amplasare. De asemenea, trebuie pregătit campingul pentru a oferi acces la electricitate și apă potabilă, precum și zona de gastronomie. Crearea traseelor pentru off-road și pregătirea terenului de joacă pentru acest sport provocator, precum și găzduirea artiștilor, voluntarilor și personalului reprezintă alte provocări legate de logistică.

Cum ați ales traseele de off-road?

Traseele de off-road au fost selectate în funcție de gradul de dificultate, de explorarea naturii spectaculoase, dar și de zonele protejate. Am implicat, desigur, autorități locale, cum ar fi Primăria Fundata, care ne oferă un sprijin important prin furnizarea de servicii de salubritate și sprijin logistic. De asemenea, am colaborat cu Jandarmeria Montană Bran, Serviciul Salvamont din zonă și Poliția pentru a asigura o desfășurare sigură și fără probleme a festivalului, cărora le mulțumim încă o dată, și pe această cale.

Outdoorz Fest 2023 - un festival de off-road și overlanding care nu trebuie ratat!

Ce va fi diferit la această ediție, față de cea de anul trecut?

Totul va fi îmbunătățit față de anul trecut. Experiența va fi completă, pentru că i-am adăugat noutăți dorite de pasionații de off-road. Acestea includ prelungirea duratei evenimentului la 4 zile, extinderea numărului de zile de concerte de la 2 la 3, dar și expoziția de overlanding, unică prin faptul că va fi la 1400m altitudine, într-un cadru natural, adică exact în mediul de care aparțin mașinile de off-road și accesoriile de overlanding. În plus, vor exista mai multe activități și ateliere și vor fi implicați mai mulți artiști, colegi pentru organizare sau voluntari. În premieră, vom face și un atelier de off-road în colaborare cu partenerii de la Revolt, unde participanții vor avea oportunitatea să învețe tehnici de conducere a mașinilor de off-road. De asemenea, campingul va fi mai mare și este permisă camparea începând cu data de 24 iulie, la achiziția unui bilet de camping de zi. Totodată, pentru a participa la festival, publicul poate să achiziționeze bilete de intrare pentru toate cele 4 zile sau pentru o zi anume, în funcție de preferințe.

Este Outdoorz un festival la care s-ar putea simți bine și cineva care nu e neapărat pasionat de cultura off-road?

Da, Outdoorz este un festival care poate fi atractiv pentru oricine dorește să petreacă timp în natură, să se bucure de activități în aer liber, să asculte muzică bună, să guste mâncare tradițională și să socializeze cu oameni pasionați de aventură. Chiar dacă festivalul este centrat în jurul culturii off-road, acesta oferă multe alte activități care pot fi apreciate de oricine, cum ar fi concerte, ateliere, sesiuni de sport, activități în natură, loc de joacă dedicat copiilor.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.