Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/05/2023
Artă & Cultură

Palate deschise pe Calea Victoriei: povestea Palatului Romanit, conferință cu academician Georgeta Filitti

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Palate deschise pe Calea Victoriei: povestea Palatului Romanit, conferință cu academician Georgeta Filitti Share Palate deschise pe Calea Victoriei: povestea Palatului Romanit, conferință cu academician Georgeta Filitti
Palate deschise pe Calea Victoriei: povestea Palatului Romanit, conferință cu academician Georgeta Filitti


Palate deschise pe Calea Victoriei: povestea Palatului Romanit, conferință cu academician Georgeta Filitti

Fundația Calea Victoriei vă invită sâmbătă, 10 iunie, de la ora 11:00, la cea de-al patrulea eveniment din seria „Palate deschise pe Calea Victoriei”: Povestea Palatului Romanit, conferință cu doamna academician Georgeta Filitti.

Palatul Romanit, sediul Muzeului Colecţiilor de Artă, situat pe Calea Victoriei la numărul 111, este o clădire reprezentativă pentru Bucureştiul din secolul al XIX-lea, înălţată de boierul C. Faca, la intersecția dintre Calea Victoriei (pe atunci Podul Mogoşoaiei) și Calea Griviţei (Podul Târgoviştei).

Doamna academician Georgeta Filitti, unul dintre cei mai iubiți lectori de la Fundația Calea Victoriei, este ghidul nostru în explorarea poveștilor fascinante ale acestei clădiri monument ce găzduiește astăzi unul dintre cele mai interesante muzee din București: Muzeul Colecțiilor de Artă. Cele peste 30 de colecţii expuse permanent reunesc o mare varietate de lucrări de pictură, sculptură, grafică, artă decorativă românească, europeană şi orientală donate de-a lungul timpului de colecţionari şi artişti, cei mai mulţi dintre ei bucureşteni.

Prin proiectul „Palate deschise pe Calea Victoriei”, Fundația Calea Victoriei celebrează acest loc simbolic al capitalei, în anul în care se împlinesc 145 de ani de când Podul Mogoșoaiei a primit denumirea Calea Victoriei. Celebra arteră, pe care regăsim palate cu o arhitectură impresionantă, reprezintă o adevărată sursă de inspirație pentru întreaga noastră activitate.

Astfel, oferim comunității prilejul să cunoască istoria orașului, clădirile de patrimoniu, personalitățile care le-au construit sau au locuit în ele și care, ulterior, le-au lăsat moștenire generațiilor viitoare, nouă.

La finalul evenimentului, participanţii se vor bucura de socializare şi vor savura un pahar de vin cu o gustare.

Palate deschise pe Calea Victoriei: povestea Palatului Romanit, conferință cu academician Georgeta Filitti
Foto Muzeul Colecțiilor de Artă. Sursa: www.mnar.arts.ro/muzeul-colectiilor-de-arta

Parteneri: PSC Group, JTI România, Jidvei, Sempre Sano Catering.

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, IQads, Cărturești, Spotmedia, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți, Aici a Stat, Bookhub, Metropola TV, Munteanu, TPU, bucurestiivechisinoi.ro, romaniapozitiva.ro

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.