Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/05/2023
Artă & Cultură / Performing arts

„Bărbierul din Sevilla”, din nou, pe scena Operei Brașov

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii „Bărbierul din Sevilla”, din nou, pe scena Operei Brașov Share „Bărbierul din Sevilla”, din nou, pe scena Operei Brașov
„Bărbierul din Sevilla” Opera Brașov


„Bărbierul din Sevilla” revine pe scena Operei Brașov. Iată care sunt evenimentele săptămânii 24-28 mai, 2023

Miercuri, 24 mai 2023, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor”, vă așteptăm la „Recitalul de la ora cinci”, susținut de soliștii Operei Brașov: Maria Catrina – soprană, Aurelia Florian – soprană, Valentina Mărgăraș – soprană, Anda Pop – soprană, Alexandru Aghenie – bariton, Alexandru Chiriac – bariton, Valentin Marele – bariton, Adrian Mărcan – bariton. La pian îi va acompania Lioara Popa. Prezintă: Simona Manole.

„Bărbierul din Sevilla”, Opera Brașov

Artiștii notri vă propun, spre audiție, un program muzical alcătuit exclusiv din creații ale compozitorilor români, din care nu vor lipsi piese ca: „Sara pe deal” de Vasile Popovici, „O, rămâi” de George Stephănescu, „Bagă, Doamne, luna-n nori” de Tiberiu Brediceanu, Aria Motanului din opera „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu sau „Ochiul tău iubit” și „Codrii mei frumoși” de Eugen Doga.

Recitalul durează o oră și nu are pauză.

Preț bilete: 6 lei – adulți, 4 lei – pensionari și 1,5 lei – elevi, studenți. Acestea se pot achiziționa de la sediul Muzeului „Casa Mureșenilor” (Piața Sfatului nr. 25), înainte de începerea evenimentului. 

Vineri, 26 mai 2023, de la ora 11.00, în Sala Operei Brașov, vă invităm să vizionați repetiția generală cu public a spectacolului cu opera comică „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini.

Preț bilete: 25 lei

Sâmbătă, 27 mai 2023, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, vă invităm să vă delectați cu capodopera rossiniană „Bărbierul din Sevilla”, pe drept cuvânt supranumită „opera bufă a tuturor operelor bufe”!

Strălucirea partiturii muzicale, situațiile de un comic irezistibil, personajele extrem de iubite de public fac întotdeauna din reprezentația acestei lucrări un succes. Libretul realizat de Cesare Sterbini urmărește îndeaproape parcursul comediei, cu același titlu, scrise de dramaturgul Pierre Caron de Beaumarchais.

„Bărbierul din Sevilla”, Opera Brașov
„Bărbierul din Sevilla”, Opera Brașov

Premiera mondială a operei compuse de Rossini, care, alături de titlurile „Carmen” și „La traviata” avea să devină de o imensă popularitate, a văzut lumina rampei la Teatro Argentina din Roma, în anul 1816. Pe atunci a fost reprezentată cu titlul „Almaviva sau Precauția inutilă”.

Această capodoperă a fost compusă de Rossini în numai trei săptămâni! În ciuda acestui fapt, poate că în nici o altă operă rossiniană teatrul și muzica nu coexistă atât de potrivit, interpretarea trebuind să se supună actoriei și vocalității deopotrivă. Acțiunea se petrece în Sevilla (Spania), la jumătatea secolului al XVIII-lea, personajele acesteia (Figaro, Rosina, Contele Almaviva) fiind foarte populare.

În distribuție îi regăsim pe artiștii Operei Brașov: Figaro – Adrian Mărcan, Rosina – Asineta Răducan, Contele Almaviva – Liviu Iftene, Don Bartolo – Marian Rește, Don Basilio – Dan Popescu, Berta – Sonia Hazarian, Fiorello/Sergentul – Dmytro Rusyniak (debut), Notarul – Emil Dumbravă, Ambrogio – Cristian Dicu.

Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc. Regia artistică este semnată de Carmen Dobrescu. Scenografia: Rodica Garștea. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Coordonator spectacol: Iulian Sandu. Regie scenă: Dan Antipa.

Spectacolul durează două ore și 40 de minute și are o pauză.

Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!  

„Bărbierul din Sevilla”, Opera Brașov

Duminică, 28 mai 2023, de la ora 11.00, în Sala Operei Brașov, vă invităm la spectacolul de balet „Visul lui Don Quijote”, pe muzică de Ludwig Minkus, susținut de copiii participanți la Ora de balet, cursul inițiat de Opera Brașov în această stagiune, sub îndrumarea solistei de balet Iulia Coșeriu. Invitați în acest spectacol vor fi Ioan-Dorin Coșeriu – Don Quijote și Ariana Marcu, Teodor Pătrașcu – Servitorii lui Don Quijote. Coordonator spectacol: Iulia Coșeriu. Regie scenă: Dan Antipa

„La începutul acestei stagiuni a Operei Brașov, a debutat și Ora de balet, cu sold-out din prima zi, la grupa de vârstă 6 – 9 ani. Când am propus acest proiect, nu m-am gândit că, după un stagiu, am putea realiza un concept de spectacol și iată că suntem la câteva zile distanță de a dansa pe scena Operei Brașov!

Ideea de a realiza un spectacol a pornit de la entuziasmul și talentul cu care fetițele se transformă în «balerine» la fiecare curs. «Visul lui Don Quijote» este visul lor de a fi pe scenă, visul lor de a crea personaje dansând. Baletul clasic este perceput, în general, de public, ca fiind o artă a mișcării veche la fel ca Don Quijote, cavalerul vremurilor trecute. Noi încercăm prin acest spectacol să facem din clasic ceva atrăgător și actual.

Muzica lui Ludwig Minkus ne ajută să aducem prin dans și multă veselie, dar și mult romantism”, adirmă Iulia Coșeriu, îndrumătoarea Orei de balet.

Spectacolul durează o oră și nu are pauză.

Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!

„Bărbierul din Sevilla”, Opera Brașov

Biletele pentru repetiția generală se pot achiziționa atât online, de pe site-ul www.bilet.ro, cât și de la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 sau cu o oră înainte de începerea evenimentului (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

Evenimente desfășurate cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Brașov și al Primăriei Municipiului Brașov.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.