Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/05/2023
Lifestyle Artă & Cultură / Art Expo

Peste 100 de evenimente în 17 zile – Romanian Design Week și IQOS te așteaptă până pe 28 mai

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Peste 100 de evenimente în 17 zile – Romanian Design Week și IQOS te așteaptă până pe 28 mai Share Peste 100 de evenimente în 17 zile – Romanian Design Week și IQOS te așteaptă până pe 28 mai
Romanian Design Week


Peste 100 de evenimente în 17 zile – Romanian Design Week și IQOS te așteaptă până pe 28 mai

Romanian Design Week s-a deschis pentru iubitorii de design românesc pentru al 11-lea an consecutiv.

Până pe 28 mai, au loc peste 100 de evenimente în cinci districte creative, evenimente destinate  comunității creative, precum și unui public mai puțin specializat. Festivalul de anul acesta vine cu o serie de noutăți și programe speciale.

  • RDW Exhibition. Expoziția dedicată designului și arhitecturii va fi deschisă în Piața Amzei.

Sub tema CONNECTIONS, ediția #11 readuce în programul festivalului expoziția adresată proiectelor arhitecților și designerilor locali din ultimii doi ani din categoriile: arhitectură, design interior, modă, design grafic, ilustrație și design de produs. Peste 160 de proiecte sunt prezentate publicului timp de 17 zile în cadrul expoziției din Piața Amzei.

Elementul central este instalația „Echoes of Presence”, realizată de RIZI studio, pe care un juriu profesionist și votul public au desemnat-o câștigătoare a concursului de proiecte lansat de organizatori și IQOS.

Conceptul vorbește despre legăturile care se formează între spații și amprenta pe care oamenii o lasă dintr-un spațiu în altul, influențând cumva experiența următorilor vizitatori sau a vizitatorilor din alt spațiu. Ăsta este conceptul de bază al experienței. Modul în care vizitatorii influențează ambientul dintr-un spațiu într-altul, influențând în același timp experiența celorlalți”, explică Alina Rizescu, arhitecta din spatele RIZI Design Studio, echipă care a creat instalația. Proiectul va rămâne în Piața Amzei până la sfârșitul lunii iulie.

Tot în Amzei, RDW Market invită publicul să se conecteze cu designul local. O selecție de produse create de designeri și creatori locali poate fi descoperită și achiziționată de vizitatori până la finalul festivalului, pe 28 mai. Partenerii RDW au pregătit, la rândul lor, experiențe personalizate. În IQOS Lounge, publicul poate să-și inscripționeze dispozitivele cu modele concepute special pentru RDW sau poate să testeze produsele și surprizele pregătite pentru participanți.

  • RDW Noaptea Studiourilor de Arhitectură, 25 mai, București

Timp de o noapte, 15 studiouri și birouri de designeri și arhitecți din tot Bucureștiul și-au deschis porțile pentru colegi, prieteni și publicul larg, pentru a cunoaște oameni noi, pentru a-și prezenta cele mai recente lucrări și a organiza evenimente sau întâlniri sociale simultan în sediile lor sau în spații conexe. Astfel, noaptea de sâmbătă, 25 mai, a fost dedicată exclusiv arhitecturii și designului de interior în cadrul Romanian Design Week 2023.

  • RDW Design GO! 2023, București

Peste 100 de evenimente satelit alcătuiesc anul acesta programul RDW Design GO!, cu un calendar divers de discuții, expoziții, workshopuri și ateliere deschise care se vor desfășura în patru districte creative din capitală: Cotroceni, Dorobanți-Floreasca, Cartierul Creativ și Ioanid-Icoanei.

Programul funcționează ca o platformă de dialog și schimb multidisciplinar, atât pentru publicul larg, consumator de design, cât și pentru profesioniști. Programul Design GO! 2023 continuă până pe 28 mai și poate fi consultat pe romaniandesignweek.ro

O serie de petreceri te invită să te conectezi cu lumea creativă și creează contextul pentru întâlniri și discuții, cu pretext de socializare, cu un line-up format din artiști cunoscuți, dar și nou veniți, în Piața Amzei, în vreme ce RDW Talks te conectează cu profesioniștii într-o serie de interviuri moderate de Mihai Gurei, parte din cea de-a 11-a ediție Romanian Design Week.

Într-un spațiu special dedicat, lounge-ul IQOS este o invitație la bucuria și emoția colectivă, unde vizitatorii își pot personaliza dispozitivele și se pot bucura de băuturi, toate acestea special concepute pentru RDW.

Material susținut de IQOS.

IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.