Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 19/05/2023
Festival Film

Cinema & AI cu Pablo Núñez Palma, co-autor al proiectului Jan Bot (Eye Filmmuseum)

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cinema & AI cu Pablo Núñez Palma, co-autor al proiectului Jan Bot (Eye Filmmuseum) Share Cinema & AI cu Pablo Núñez Palma, co-autor al proiectului Jan Bot (Eye Filmmuseum)
Cinema & AI cu Pablo Núñez Palma


Cinema & AI cu Pablo Núñez Palma, co-autor al proiectului Jan Bot (Eye Filmmuseum)

Festivalul Filmului European vă invită la MASTERCLASS cu invitatul special Pablo Núñez Palma, cineast experimental și artist multimedia chileano-olandez, ale cărui creații asimilează stilul și regulile documentarului în cultura online.

În 2017, împreună cu Bram Loogman, a dezvoltat motorul de inteligență artificială Jan Bot.

Acesta își utiliza algoritmii pentru a analiza știrile trending și a le asocia apoi enigmaticelor materiale din arhiva de found footage Bits and Pieces a Eye Filmmuseum din Amsterdam. Jan Bot a fost dezactivat în martie 2023. De-a lungul existenței sale de 6 ani, a conceput peste 25.000 de filme, care au dispărut odată cu el. Tot ce rămâne în urma lui: o serie de NFTuri și o mică selecție de scurtmetraje.

Împreună cu o parte dintre aceste scurtmetraje (3 capsule de câte 9 minute fiecare), Pablo Núñez va susține la București, sâmbătă, 20 mai, la Institutul Cervantes, de la ora 16:00, un masterclass despre Cinema & AI, mai precis despre cum s-a născut ideea proiectului Jan Bot, cum a fost integrată în proiect arhiva documentară Bits and Pieces, dar și cum a decurs procesul de programare.

Pablo Núñez Palma
Pablo Núñez Palma

Împreună, aflăm cum a ajuns Jan Bot să devină cel mai prolific cineast (robot) din toate timpurile. Intrarea este liberă.

Evenimentul este organizat în cadrul Festivalului Filmului European, care se desfășoară la București în perioada 15-23 mai, la MNAR, Cinemateca Union și Cinema Elvire Popesco și despre care puteți afla mai multe detalii – pe www.ffe.ro.

Festivalul Filmului European este organizat cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România și EUNIC România, în parteneriat cu UCIN, ambasadele, centrele și institutele culturale europene: Ambasada Finlandei, Ambasada Republicii Moldova, Institutul Polonez, Institutul Yunus Emre, Parlamentul European / LUX Premiul Publicului.

Cinema & AI cu Pablo Núñez Palma

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.