Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/05/2023
Artă & Cultură / Art Expo

Ziua Internațională a Muzeelor 2023 – tur ghidat exclusiv la KUNSTKAMMER – KHM

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Ziua Internațională a Muzeelor 2023 – tur ghidat exclusiv la KUNSTKAMMER – KHM Share Ziua Internațională a Muzeelor 2023 – tur ghidat exclusiv la KUNSTKAMMER – KHM
Ziua Internațională a Muzeelor 2023 – tur ghidat exclusiv la KUNSTKAMMER - KHM


Ziua Internațională a Muzeelor 2023 – tur ghidat exclusiv la KUNSTKAMMER-KHM

Descoperiți cele mai prețioase comori ale Kunsthistorisches Museum din Viena!

Cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor (18 mai), Forumul Cultural Austriac București vă deschide în exclusivitate, chiar la dumneavoastră acasă, sălile Kunstkammer, care adăpostesc cele mai frumoase piese din colecția renumitului muzeu vienez.

Turul online în limba engleză (fără traducere), realizat de directoarea generală a KHM, Sabine Haag, și de istoricul de artă, Magdalena Ölzant, este disponibil între 18 și 26 mai pe paginile de Facebook ale Forumului Cultural Austriac și Radio România Cultural, partenerul acestui proiect.

Evenimentul este posibil grație colaborării între Kunsthistorisches Museum și Ministerul austriac al Afacerilor Europene și Internaționale.

KUNSTKAMMER WIEN este cea mai importantă colecție de acest tip din lume. După o perioadă de regândire a conceptului expozițional, această parte a KHM a fost din nou deschisă publicului începând cu 1 martie 2013. Cu ocazia aniversării a 10 ani de la acest moment, puteți descoperi în detaliu câteva piese celebre din acest „muzeu în muzeu”: veți pătrunde în cele douăzeci de noi săli, o lume a frumuseții și cunoașterii, a curiozităților și minunățiilor.

Linkul spre turul virtual va fi disponibil pe  și în acest eveniment Facebook

Între altele, directoarea generală a KHM, Sabine Haag, și istoricul de artă, Magdalena Ölzant, vor vorbi despre cele mai remarcabile obiecte din colecție, precum celebra Saliera de Benvenuto Cellini.

„Kunst- und Wunderkammern (sălile de artă și de curiozități naturale) din perioadele Renașterii și Barocului erau colecții enciclopedice, universale, care încercau să reflecte întreaga cunoaștere a vremii. Obiectele rare, ciudate și originale erau deosebit de căutate.

De la sfârșitul Evului Mediu și până în perioada barocă, împărații și arhiducii habsburgici au colecționat materiale exotice și neobișnuite, cărora le atribuiau adesea puteri magice, cum ar fi pietre prețioase, ouă de struț, corali și dinți de rechin, aceștia din urmă fiind considerați limbi de dragon. Aceste elemente au fost, mai apoi, utilizate de artiști în confecționarea unor opere de artă de excepție.

Kunstkammer Wien adăpostește peste 2200 de opere de artă fabuloase.

Printre punctele de atracție se numără exemple de lucrări extraordinare de orfevrărie (Saliera de Benvenuto Cellini), sculpturi surprinzătoare (Madona Krumau), statuete magnifice din bronz, fildeșuri delicate sau vase din piatră prețioasă, precum și ceasuri valoroase, automate elaborate, instrumente științifice ciudate, mese de joc somptuoase și multe, multe altele”, explică reprezentanții Kunsthistorisches Museum.

Saliera Kunstkammer. foto: KHM
Saliera Kunstkammer. foto: KHM

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută