Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/05/2023
Artă & Cultură

Cine sunt cei ”3 Tenori Ieșeni” care vin la Sibiu? Să-l cunoaștem pe Florin Guzgă, director artistic al Operei Naționale Române din Iași

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Cine sunt cei ”3 Tenori Ieșeni” care vin la Sibiu? Să-l cunoaștem pe Florin Guzgă, director artistic al Operei Naționale Române din Iași Share Cine sunt cei ”3 Tenori Ieșeni” care vin la Sibiu? Să-l cunoaștem pe Florin Guzgă, director artistic al Operei Naționale Române din Iași


Este absolvent al Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași, la clasa prof. univ. dr. Corneliu Solovăstru, promoția 2013. De asemenea, este absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași.

În anul 2012 a câștigat Premiul al II-lea la Concursul Internațional „Vincenzo Bellini” în Caltanissetta, Italia și Premiul special pentru tenori „Galliano Masini” în cadrul aceluiași concurs.

În 2013 a devenit solist al Operei Naționale Române Iași, an în care a debutat în rolul Ducelui de Mantova din opera „Rigoletto” de G. Verdi, sub bagheta dirijorului David Crescenzi. Au urmat apoi debuturi importante în „La Traviata”, „La bohème”, „Lucia di Lammermoor”, „Evgheni Oneghin”, fiind premiat în două ediții ale Galei Premiilor Operelor Naționale din România cu premiul pentru cel mai bun debut masculin.

A colaborat cu importante teatre de operă din țară (București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Constanța, Galați) și din străinătate (Chișinău, Toulouse, Zagreb).

Repertoriul său de operă cuprinde roluri precum: Ducele de Mantova („Rigoletto”), Alfredo („La Traviata”), Riccardo („Un ballo in maschera”), Rodolfo („La bohème”), Pinkerton („Madama Butterfly”), Edgardo („Lucia di Lammermoor”), Nemorino („Lʼelisir dʼamore”).

Pasiunea pentru muzică, dar și calitățile vocale remarcabile l-au îndemnat să abordeze inclusiv repertoriul vocal-simfonic: „Requiem” de W.A. Mozart, Simfonia a IX-a de L. van Beethoven, „Messa da Requiem” de G. Verdi, „Stabat Mater” de G. Rossini, „Clopotele” de S. Rahmaninov.

 

Ascultă aici:

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută