Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/05/2023
Lifestyle / Parfumul lunii

AWARDs | Parfumul lunii mai: VETIVER GRIS by Jacques Fath

Alin Gălățescu De Alin Gălățescu
Comentarii AWARDs | Parfumul lunii mai: VETIVER GRIS by Jacques Fath Share AWARDs | Parfumul lunii mai: VETIVER GRIS by Jacques Fath
VETIVER GRIS


Parfumul lunii mai: VETIVER GRIS by Jacques Fath

“Vetiver Gris îşi asumă, în sfârşit, rolul de piesă care să unească parfumeria clasică – frumoasă, dar rigidă, cu parfumeria modernă –  îndrăzneaţă, jucăuşă, uneori capricioasă. Un parfum al zilelor noastre, dar care ştie perfect de unde vine şi cât de mult îi datorează acestei case plină de inspiraţie, numită Jacques Fath.”

În compozitia parfumului îşi dau întâlnire vetiverul, galbanumul şi irisul – însă doar rădăcinile şi rizomul acestuia – alcătuind astfel o trimitere voalată către originile glorioase ale parfumeriei ce respectă cele mai exigente standarde. Apoi, parfumul este compus simplu şi modern din flori de neroli, mandarin şi alune, care îi conferă un farmec smart şi plin de strălucire. Formula parfumului este una simplă, directă, foarte clară, fiecare ingredient găsindu-şi locul perfect în armonia acestuia.

VETIVER GRIS

VETIVER GRIS a luat naştere din dorinţa arzătoare a unui parfumier de a-şi arăta admiraţia fără margini pentru o casă de parfumuri: Jean-Christophe Herault, pentru renumita „Jacques Fath”. „Am urmărit povestea cum L’Iris de Fath a fost recreat în conformitate cu formula originală. Am apreciat imediat această abordare, curajul necesar şi respectul arătat parfumeriei high-end.  Apoi am studiat Green Water, un alt parfum clasic atemporal. Am simţit că ceva s-a întâmplat, iar admiraţia s-a transformat în dorinţă.”

VETIVER GRIS

NOTE

Note de vârf: mandarină, acord de alune, portocală amară;

Note de mijloc: neroli, geranium de Madagascar, răşină de galbanum;

Note de bază: iris, vetiver de Java, vetiver de Haiti, sinfonide.

Parfumierul a ales să lucreze în secret la un acord în jurul vetiverului, un ingredient iconic folosit în parfumeria high-end. Cu toţii l-au felicitat pentru această semnătură olfactivă. Creaţia a primit astfel aprobarea. VETIVER GRIS by Jacques Fath s-a născut astfel din spontaneitatea pasiunii pentru arome, istorie şi contemporan. Numele e un tribut plin de respect adus iconicului parfum Iris Gris.

Alin este analist de Modă și LifeStyle / Creator de Evenimente: SOIREES DE LA MODE, GALA AVANPREMIERE, FASHION MOMENTS, SPRING – SUM­MER – EVENING GALA, BEST NEW COMMERS/ Consilier de Imagine și de Brand / Creator de Proiecte Speciale de Film și Fotografie Arty.

Citeșete aici mai multe Articole din LIFESTYLE – AWARDS.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.