Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/05/2023
Festival Muzică

Festivaluri 2023 | Interviu cu Allan Hardenberg – CEO SAGA Festival și ALDA România

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Festivaluri 2023 | Interviu cu Allan Hardenberg – CEO SAGA Festival și ALDA România Share Festivaluri 2023 | Interviu cu Allan Hardenberg – CEO SAGA Festival și ALDA România
Allan Hardengerg CEO SAGA Festival


Interviu cu Allan Hardenberg – CEO SAGA Festival și ALDA România

SAGA a devenit deja unul dintre cele mai așteptate festivaluri din România. Cum ați reușit acest lucru într-un timp atât de scurt?

Am început în urmă cu 3 ani să construim acest brand – SAGA Festival, avem o echipă minunată, care are foarte multă experiență, am făcut multe activări, evenimente speciale, am investit mult pe partea de promovare și brand awareness.

Practic, de la an la an, ne propunem să creștem, să ne dezvoltăm și facem acest lucru ascultând feedback-ul fanilor, opinia lor este importantă și ne ajută să construim mai bine fiecare ediție. Ajută mult și că festivalul are loc într-unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa – București.

În 2023, SAGA revine la Romaero. De ce ați optat pentru această locație și nu pentru Arena Națională?

Ne-a fost ușor să comparăm cele două experiențe, la prima ediție am fost la Romaero, anul trecut, evenimentul a avut loc la Arena Națională și ne-am dat seama că, în mod cert, Romaero e o locație specială, unică. Multe festivaluri au loc pe stadion în întreaga lume, de asemenea, ALDA face evenimente în diverse venue-uri.

Dar decizia să revenim la Romaero a fost ușor de luat, având în vedere particularitățile locației. Cum spuneam mai devreme, părerea fanilor este importantă, așa că am făcut un chestionar în care i-am întrebat care este locația preferată și Romaero a câștigat detașat: peste 90% dintre respondenți l-au specificat categoric.

Care credeți că vor fi artiștii din line up (numiți doar 3) care vor atrage cei mai mulți oameni în public?

Skrillex este 100% artistul cu cel mai mare hype din lineup-ul nostru, de departe. A lansat 2 albume la două zile distanță, urmează alte 3 albume, deci suntem super norocoși să îl avem și mă bucur că am avut intuiția să îl „bookuim” acum mai bine de 6 luni.

Wiz Khalifa este o legendă în lumea urbanului, cu nenumărate hituri, cu siguranță, va atrage foarte mulți oameni la SAGA. Fisher va fi pentru al treilea an consecutiv la SAGA, are un an excelent deja, a fost la Coachella, la fel ca și Skrillex, va fi rezident la Ibiza pentru 16 săptămâni, pe durata verii.

Sunt foarte mulți tineri care îl ascultă și îl apreciază. Aș vrea să îi menționez și pe Tale of Us, sunt virali, au show-uri speciale, cu vizualuri complexe. Aceștia ar fi cei patru artiști ai momentului.

Cum arată SAGA 2023 în cifre? (număr de participanți așteptați, număr de trupe, scene etc.)

Dacă mă uit la cum arată vânzările de bilete în prezent, aceasta va fi cea mai bună ediție de SAGA Festival de până acum, vindem cu mult mai bine decât vindeam acum un an pe vremea aceasta.

Mă aștept la o ediție sold out, un nou record pentru noi, în jur de 180.000 de vizitatori.

Suntem pe drumul cel bun!

Cum ați ales artiștii din lineup pentru această ediție? Pe ce criterii v-ați bazat?

Mult research! Îi întrebăm pe fanii noștri pe cine și-ar dori să vadă la SAGA, apoi ne uităm pe topurile radio, pe Spotify, pe TikTok, vedem care sunt artiștii în creștere și care promit, cei care au fanbase numeros. Planificăm totul cu un an înainte, așa că dacă mă uit la cum arată lineup-ul nostru de anul acesta, pot spune că este foarte bine, sunt extrem de mulțumit de rezultat.

Wiz Khalifa și Lil Nas vin pentru prima oară în România. Skrillex vine pentru prima dată în București. Vor mai fi și alte astfel de premiere pe care le veți anunța în următoarea perioadă?

În fiecare an avem ca obiectiv să aducem artiști în premieră în România și am reușit în ambele ediții să ne ținem de acest plan (Fisher, Elderbrook, Shouse, DaTweekaz, Purple Disco Machine, Sickick, The Stickmen Project sunt doar câteva exemple).

Pentru ediția aceasta, pe lângă Lil Nas X, Wiz Khalifa, Skrillex, mai avem și Mochakk, Vintage Culture, Melanie C (de la Spice Girls), Franky Wah. Acest lucru înseamnă că suntem relevanți și că echipa face o treabă foarte bună pe parte de booking.

Ce alte activități pregătiți pentru ediția din acest an, în afară de concertele propriu-zise? Ce ne puteți spune despre „scena secretă”?

În această perioadă, lucrăm intens la tot ceea ce înseamnă producție, design-ul scenelor, harta festivalului, vor fi multe lucruri și locuri de descoperit. Scena secretă va fi și anul acesta, adică vom avea petreceri în avion, în care fanii se vor putea bucura de seturi exclusiviste alături de artiștii lor preferați.

Toți acceptă propunerea noastră de a pune muzică și în avion, după ce pun la scenele la care au fost „bookuiți”. Pentru cei mai mulți dintre ei, este prima dată când pun muzică într-un avion, așa că sunt entuziasmați și acceptă invitația noastră. Va fi o super experiență și anul acesta!

Care sunt așteptările pentru ediția din acest an și cum credeți că va arăta SAGA în următorii ani? De exemplu, în 2024 ne putem aștepta ca SAGA să migreze în alt loc din București?

Anul acesta ne-am concentrat mult mai mult pe live acts, pe genuri muzicale diferite. De aceea, avem, de exemplu, 3 zile de concerte trap și hip-hop printr-un parteneriat cu Hustle Festival. În plus, ne uităm și la zona de legende, cum e Melanie C de la Spice Girls, care e un artist mare, cu ani mulți de carieră.

Ne așteptăm să creștem, categoric, mai multe live acts, mai multe genuri muzicale, o experiență din ce în ce mai plăcută pentru fani în festival, astfel încât să se distreze cât mai mult și să aibă și mai multe motive de bucurie.

Deci, ne vom concentra pe un lineup complex, cu genuri muzicale diferite, diversitate, mai multe activări, mai multe motive de a se distra în festival, să își creeze și mai multe amintiri.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută