Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 15/05/2023
Film

PREMIERĂ | FAST X: Final de drum pentru cea mai de succes franciză cu mașini

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii PREMIERĂ | FAST X: Final de drum pentru cea mai de succes franciză cu mașini Share PREMIERĂ | FAST X: Final de drum pentru cea mai de succes franciză cu mașini
FAST X


FAST X: Final de drum pentru cea mai de succes franciză cu mașini

După 22 de ani și nouă filme, franciza „Fast and Furious” e pe cale să pună punct acestei aventuri. „Fast X” („Furios şi iute X”), cel de-al zecelea film din saga FF, este „începutul sfârșitului”, primul din ultimele două capitole ale celui mai popular film cu mașini din lume.

De-a lungul mai multor misiuni ale căror șanse de reușită au fost întotdeauna imposibile, Dom Toretto (Vin Diesel) și familia sa au întrecut în inteligență și în forță orice dușman care le-a ieșit în cale. Însă abia acum, ei se confruntă cu cel mai letal adversar ce le-a ieșit vreodată în cale.

O amenințare terifiantă care iese din umbrele trecutului, care este alimentată de răzbunarea sângelui și care este hotărâtă să spulbere această familie și să distrugă pentru totdeauna tot ceea ce iubește Dom și pe toți cei care-i sunt apropiați.

Aici este momentul pentru un kind reminder, care să amintească spectatorilor că în filmul „Fast Five”, din 2011, Dom și echipa sa l-au eliminat pe maleficul rege al drogurilor Hernan Reyes și i-au decapitat imperiul pe un pod din Rio de Janeiro.

Ceea ce nu știau ei, dar sunt pe cale să afle, este că fiul lui, Dante Reyes (interpretat de nimeni altul decât Jason Momoa), a fost martor la tot ce s-a întâmplat. Dante și-a petrecut ultimii 12 ani punând la cale un plan pentru a-l face pe Dom să plătească nu doar cu viața, dar cu tot ce iubește.

În „Fast X” vom asista la punerea în aplicare a planului lui Dante, care va face ca familia lui Dom să fie divizată și împrăștiată prin toate colțurile lumii, din Los Angeles până în catacombele Romei, din Brazilia până la Londra și din Portugalia până în Antarctica. Noi alianțe vor fi create, iar vechi dușmani vor ieși la suprafață, simțind că echipa lui Dom este slăbită.

Totul va lua o întorsătură dramatică atunci când Dom descoperă că propriul său fiu, în vârstă de 8 ani (Leo Abelo Perry) este ținta finală a răzbunării lui Dante.

FAST X

În regia lui Louis Leterrier („Clash of the Titans”, „The Incredible Hulk”), „Fast X” îi are în distribuție pe Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris „Ludacris” Bridges, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Sung Kang, Jason Statham, John Cena și Scott Eastwood, alături de câștigătoarele premiului Oscar Helen Mirren și Charlize Theron.

De asemenea, acestei „echipe de șoc” de actori i se alătură o nouă distribuție extraordinară, inclusiv câștigătoarea premiului Oscar Brie Larson, în rolul lui Tess, o reprezentantă necinstită a Agenției; Alan Ritchson („Reacher”), în rolul lui Aimes, noul șef al Agenției, care nu are aceeași simpatie pentru echipa lui Dom precum predecesorul său, Mr. Nobody; Daniela Melchior („The Suicide Squad”), în rolul unei alergătoare de stradă braziliene cu o legătură puternică cu trecutul lui Dom; dar și renumita câștigătoare a premiului Oscar Rita Moreno, în rolul Abuelitei Toretto, bunica lui Dom și a Miei.

O continuare, care este planificată să servească drept al unsprezecelea și ultimul episod al francizei, este în curs de producție. Înainte de dezvoltarea filmului „Fast X”, în iunie 2021, Diesel a declarat:

„Fiecare poveste își merită finalul. Știu că oamenii vor avea impresia că nu trebuie să se termine, dar cred că toate lucrurile bune ar trebui să se termine. Există motive pentru un final. Cred că această franciză își merită din plin un final memorabil.”

Aspectul a fost reluat de regizorul de lungă durată al seriei, Justin Lin, în luna septembrie a aceluiași an, care a dezvăluit finalul în două părți, spunând: „În fiecare zi, încerc să configurez și să mă asigur că orice [discutăm] va da cel mai bun rezultat. Cred că a avea un capitol în două [filme] este corect.”

FAST X

Acest lucru a fost apoi confirmat, într-un interviu, de Louis Leterrier, care l-a înlocuit pe Lin ca regizor pentru „Fast X” și care a declarat: „Fast X este mare. Ceea ce plănuim pentru următorul film este gigantic, în ceea ce privește acțiunea, amploarea și emoția. Veți simți toate sentimentele. Lacrimile se vor rostogoli.”

La ce ne putem aștepta de la ultima parte a francizei, a 11-a, de la finalul absolut?

În februarie 2023, Diesel a declarat că își dorea ca Robert Downey Jr. să joace în ultimul episod în rolul antagonistului principal, dezvăluind că a fost dezvoltat un personaj care este „antiteza lui Dom”, iar Rodriguez a spus că spera ca Matt Damon să fie inclus în filmul final.

Ei bine, se prea poate ca ambii actori să se implice în finalul celei mai de succes francize a studiourilor Universal. Și poate, cine știe, vor fi implicate și alte nume cu greutate de la Hollywood.

Începutul sfârșitului pentru saga Fast vine pe marile ecrane pe 19 mai.

Text de Gruia Dragomir | Recomandări

Citește aici mai multe Articole din FILM – PREMIERE.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută