Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/05/2023
Artă & Cultură / Teatru

Hedwig and the Angry Inch, pe 21 şi 22 mai – o producţie Teatrul Stela Popescu

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Hedwig and the Angry Inch, pe 21 şi 22 mai – o producţie Teatrul Stela Popescu Share Hedwig and the Angry Inch, pe 21 şi 22 mai – o producţie Teatrul Stela Popescu
Avanpremieră Hedwig and the Angry Inch, pe 21 şi 22 mai – o producţie Teatrul Stela Popescu


Hedwig and the Angry Inch, în avanpremieră pe 21 şi 22 mai – o producţie Teatrul Stela Popescu

Spectacolul Hedwig and the Angry Inch pe un text de John Cameron, muzica și versurile Stephen Trask, în regia lui Răzvan Mazilu va fi prezentat în avanpremieră de Teatrul Stela Popescu pe 21 şi 22 mai, ora 19, la Sala Olga Tudorache a Teatrului Metropolis.

Din echipa de creaţie, alături de Răzvan Mazilu care semnează Regia, costumele și coregrafia mai fac parte Adriana Grand (décor), dar şi Carmen Stanciu (traducerea textului), Alex Ștefănescu (Traducerea versurilor), Marian Iancu (Lighting designer). În distribuţie Hedwig – Tudor Cucu Dumitrescu / Lucian Ionescu şi Yitzhak – Ana Maria Ivan / Crina Matei. Band-ul “The Angry Inch” este compus din Johnny Bica (pian) Irina Cărămizaru și Cristina Danu (backing vocal), Andrei Paraschiv (percuție), Ciprian Pop (chitară), Vlad Vedeș (chitară bas).

Răzvan Mazilu declara în prezentarea spectacolului : “Hedwig and the Angry Inch: spectacol-concert, strigăt disperat de iubire al ființei umane. Luminează umbrele, dă proscrișilor șansa demnității și, răsturnând convenția, ne provoacă să ne privim în oglindă: Hedwig suntem noi. La prima lectură, textul mi-a amintit, in mod neașteptat, de finalul plin de speranță scris de Nina Berberova în romanul său, „Acompaniatoarea”:

«Și chiar dacă mi se va spune că o biată musculiță nu are dreptul să aspire la măreția universală, eu tot nu voi înceta să aștept și să-mi zic: nu poți muri, nu te poți odihni, încă mai este o ființă ce se preumblă pe pămînt. Încă mai este ceva ce-ți este datorat și pe care-l vei recăpăta într-o bună zi… dacă Dumnezeu există

Musicalul “Hedwig and the Angry Inch” de John Cameron Mitchell, muzica și versurile de Stephen Trask a avut un impact extraordinar la public încă de la prima sa punere în scenă pe off-Broadway, din anul 1998.

Câștigător al prestigioaselor Tony Award, Obie Award, Outer Critics Circle Award, spectacolul a fost aclamat în sute de producții pe scene de pe întreg mapamondul. Piesa a fost ecranizată în anul 2001, pelicula primind premiul pentru cel mai bun regizor la Sundance Film Festival și o nominalizare la Globul de Aur.

Avanpremieră Hedwig and the Angry Inch, pe 21 şi 22 mai – o producţie Teatrul Stela Popescu

Acces 18 +

Durată: 90 de minute, fără pauză

Prima reprezentație: 21 mai 2023, ora 19:00 – Teatrul Metropolis, Sala Olga Tudorache

Bilete pe: www.teatrulstelapopescu.rowww.mystage.ro , www.iabilet.ro și theatrum.ro

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.