Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/05/2023
Artă & Cultură / Performing arts

„Pescuitorii de perle” se întorc, la Opera Brașov, după șase ani!

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii „Pescuitorii de perle” se întorc, la Opera Brașov, după șase ani! Share „Pescuitorii de perle” se întorc, la Opera Brașov, după șase ani!
„Pescuitorii de perle” se întorc, la Opera Brașov, după șase ani!


„Pescuitorii de perle” se întorc, la Opera Brașov, după șase ani!

Spectacolele propuse de Opera Brașov în săptămâna 8-14 mai, 2023

Miercuri, 10 mai 2023, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor”, vă invităm la „Recitalul de la ora cinci”, susținut de mezzosoprana Sonia Hazarian, solistă a Operei Brașov, care ne va oferi un „Portret muzical”. La pian o va acompania Lioara Popa. Prezintă: Simona Manole. Artista a pregătit un recital alcătuit exclusiv din bijuterii ale liricii universale din care nu vor lipsi operele: „Il Trovatore” de G. Verdi, „La Favorita” de G. Donizetti, „Carmen” de G. Bizet, „Samson și Dalila” de C. de Saint-Säens sau „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart.

„Pescuitorii de perle” se întorc, la Opera Brașov, după șase ani!
Sonia Hazarian

Recitalul durează o oră și nu are pauză. 

Preț bilete: 6 lei – adulți, 4 lei – pensionari și 1,5 lei – elevi, studenți. Acestea se pot achiziționa de la sediul Muzeului „Casa Mureșenilor” (Piața Sfatului nr. 25), înainte de începerea evenimentului.

Vineri, 12 mai 2023, de la ora 11.00, în Sala Operei Brașov, vă invităm să luați parte la repetiția generală cu public a spectacolului cu opera „Pescuitorii de perle” de G. Bizet.

Preț bilete: 25 lei  

Sâmbătă, 13 mai 2023, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, vom revedea, după șase ani, o capodoperă a liricii franceze: „Pescuitorii de perle” de Georges Bizet!

„Pescuitorii de perle” se întorc, la Opera Brașov, după șase ani!
Pescuitorii de perle

Libretul a fost scris de Michel Carré și Eugène Cormon. Premiera operei a avut loc la 30 septembrie 1863, la Théâtre Lyrique din Paris. La acel moment, Bizet nu împlinise încă 25 de ani, nefiind consacrat în lumea muzicală pariziană. Cererea de a compune „Pescuitorii de perle” a venit în urma câștigării prestigiosului Prix de Rome. În ciuda primirii favorabile din partea publicului, reacțiile presei au fost ostile, deși alți compozitori, printre ei și Hector Berlioz, au apreciat în mod deosebit muzica lui Bizet.

Amplasată în timpuri străvechi, pe exotica Insulă Ceylon, acțiunea operei înfățișează povestea de prietenie dintre doi bărbați, Zourga și Nadir, ambii pescuitori de perle, jurământul acestora, ce le este periclitat de dragostea lor pentru aceeași femeie, Leila, a cărei dilemă este dată de conflictul dintre iubire și jurământul ei sacru ca preoteasă.

Duetul de prietenie „Au fond du temple saint”, consacrat sub numele de „duetul pescuitorilor de perle”, este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate în repertoriul liric. De altfel, Bizet a compus, pentru această operă, o muzică cu un efect „halucinogen”, plină de un romantism melancolic.

În distribuție, soliștii Operei Brașov: Leila – Cristina Radu, Nadir – Liviu Iftene, Zourga – Alexandru Chiriac (debut), Nourabad – Dan Popescu. Solişti balet: Andreea Rusu, Bogdan Rădăcină. Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. Conducerea muzicală îi aparține maestrului Traian Ichim. Regia poartă semnătura regizorală a lui Cristian Mihăilescu. Scenografia: Rodica Garștea. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Coregrafia și asistența de regie: Nermina Damian. Coordonator spectacol: Anda Tabacaru. Regie scenă: Marilena Aldea.

Spectacolul durează două ore și 20 de minute și are două pauze.

Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!

„Pescuitorii de perle” se întorc, la Opera Brașov, după șase ani!
Pescuitorii de perle

Biletele pentru repetiția generală se pot cumpăra atât online, de pe site-ul www.bilet.ro, cât și de la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 sau cu o oră înainte de începerea evenimentelor (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380. 

Evenimente desfășurate cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Brașov și al Primăriei Municipiului Brașov.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.