Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/05/2023
Festival Lifestyle

CODRU Festival: Natură este mai verde și mai bogată

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii CODRU Festival: Natură este mai verde și mai bogată Share CODRU Festival: Natură este mai verde și mai bogată
CODRU Festival


CODRU Festival: Natură este mai verde și mai bogată

10 mii de puieți de salcâm au fost plantați în acest sfârșit de săptamână la Două Dealuri Recaș. Peste 3000 de voluntari au răspuns invitației CODRU Festival și au ecologizat și împădurit zona. Reprezentanți ai 30 de companii sau instituții publice, jandarmi sau voluntarii de toate vârstele au plantat împreună.

Acțiunea de împădurire s-a făcut sub supravegherea echipei Asociației Codru Festival și a pădurarilor din zonă. După plantare copacii au fost udați cu 72.000 de litri de apă.

CODRU Festival

„Peste 150 de copii au venit împreună cu părinții să planteze un copac, iar asta ne-a bucurat enorm de mult. Cel mai mic participant a fost o bebelușă de doar două luni. Credeam că este o modalitate bună să îi învățăm pe cei mici să aibă grijă de natură”, a declarat Victor Balaniuc, General Manager CODRU Festival.

Timp de două zile participanții s-au bucurat de natură și relaxare în zonele special amenajate.

Cei prezenți au ascultat povești despre CODRU Festival 2023, au aflat și ce surprize vor fi pregătite între 25-27 august. Anul acesta festivalul vine cu noi suprize, creionate în jurul naturii, artei și muzicii.

CODRU Festival

Parov Stelar, Tarja Turunen, Alborosie & Shengen Clan, Asian Dub Foundation, Alternosfera, Surorile Osoianu și Lupii lui Calancea, Paraziții, Șatra Benz, Coma, Implant pentru Refuz & Quartet, Dirty Shirt, Luna Amară, Amuly, Culture Shock și Alex Super Beats sunt primii artiști care vor cânta la CODRU Festival. Anul acesta vor fi amenajate cinci scene în miljocul naturii, în luminișurile și răcoarea Pădurii Bistra, la doar 4 kilometri de Timișoara.

CODRU Festival

Este al treilea an în care Asociația CODRU Festival organizează acțiuni de plantare. Primele două sesiuni de ecologizare, au fost organizate în 2019 și 2022, la Pădurea Bistra unde au fost fost plantați 8000 de puteți. Cu fiecare bilet cumpărat la festival participanții se alătură misiunii noastre pentru natură.

CODRU Festival face parte din Programul Cultural, Timișoara 2023-Capitală Europeană a Culturii și clasat în Top 10 Medium Festivals în Europa în 2022, finanțat de Consiliul Județean Timiș.

CODRU Festival

CODRU Festival

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută