Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/05/2023
Artă & Cultură / Art Expo

Expoziția foto-documentară: Acasă, la origini – Țara Făgărașului

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Expoziția foto-documentară: Acasă, la origini – Țara Făgărașului Share Expoziția foto-documentară: Acasă, la origini – Țara Făgărașului
Expoziția foto-documentară: Acasă, la origini - Țara Făgărașului


Expoziția foto-documentară ACASĂ, LA ORIGINI – ȚARA FĂGĂRAȘULUI

Cu ocazia Zilei Naționale a Portului Tradițional din România – sărbătorită anual în cea de-a doua duminică a lunii mai, Centrul Cultural Reduta va găzdui Expoziția foto-documentară ACASĂ, LA ORIGINI – ȚARA FĂGĂRAȘULUI, în perioada 10-26 mai 2023.

Expoziția itinerantă ,,Acasă, la origini” cu fotografii din etapa de documentare a portului tradițional din peste 20 de comunități din Țara Făgărașului, sosește la Brașov.

Expoziția este prilej de conectare și reconectare a comunităților la identitatea culturală locală, indiferent că vorbim despre patrimoniul textil, spiritual, arhitectural sau gastronomic.

Expoziția foto-documentară: Acasă, la origini - Țara Făgărașului

În data de 14 mai, la ora 16.00 îi invităm la Centrul Cultural Reduta, pe toți cei care iubesc și poartă cu mândrie costumul popular tradițional pentru a fi alături de reprezentanți ai tuturor comunităților participante la vernisajul expoziției foto – documentare.

În această zi, veți admira pe viu, costume autentice din Țara Făgărașului.

Expoziția foto-documentară: Acasă, la origini - Țara Făgărașului

,,ACASĂ, LA ORIGINI -ȚARA FĂGĂRAȘULUI” este curatoriată de Alina Zară – Muzeul de Pânze și Povești și reflectă prima etapă de cercetare a portului din comunități ale Țării Făgărașului, cu detalii de specific, particularități și identitate locală.

,,Acasă, la origini” este un proiect inițiat de comunitatea La blouse roumaine în anul 2020, ce are în centrul său o amplă campanie de recuperare identitară a portului tradițional din România și din teritoriile locuite de români, așa cum este el purtat și păstrat în zilele noastre.

În Țara Făgărașului, proiectul a fost inițiat în parteneriat cu Fundația Comunitară Țara Făgărașului, cu sprijinul Muzeul de Pânze şi Poveşti, Asociatia ,,IIA Călătoare” și voluntari locali, cu scopul de a reconecta și dezvolta comunitățile prin ceea ce au mai valoros: zestrea culturală moștenită din străbuni.

Expoziția foto-documentară: Acasă, la origini - Țara Făgărașului

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută