Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 07/05/2023
Festival Film

CINEFEMINA revine la București

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii CINEFEMINA revine la București Share CINEFEMINA revine la București
CINEFEMINA revine la București


CINEFEMINA revine la București

Festivalul de film CINEFEMINA revine în București cu cea de-a treia ediție, între 10 și 14 mai la Cinema Elvire Popesco. Evenimentul promovează și susține femeile din industria cinematografică europeană, prin prezentarea unor filme de lungmetraj și scurtmetraje, toate realizate de regizoare și producătoare talentate.

Cinefemina își propune să aducă la lumină munca și creativitatea femeilor din lumea filmului, promovând diversitatea și egalitatea de gen. În cadrul festivalului, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze 12 producții europene de lungmetraj și 5 scurtmetraje maghiare, toate realizate de femei. Filmele prezintă o varietate de genuri, incluzând comedii, drame și filme romantice, din Italia, Franța, Grecia, România, Austria, Olanda, Portugalia, Polonia, Germania, Spania, Suedia și Ungaria.

Pe lângă proiecțiile de film, CINEFEMINA va organiza și discuții, în care spectatorii pot întâlni regizoare și producătoare, împreună cu experți din domenii conexe, ONG-uri, jurnaliști și alți profesioniști. Prin intermediul acestor dezbateri, festivalul își propune să contribuie la creșterea conștientizării publicului privind rolurile de gen și să promoveze modelele feminine de referință în industrii tradițional dominate de bărbați.

CINEFEMINA revine la București

Biletele pentru festival pot fi achiziționate de pe platforma Eventbook – tot aici puteți consulta și programul complet.

„Ne bucurăm să vedem că festivalul a ajuns la a treia ediție și continuă să crească, anul acesta avem mai mulți membri EUNIC care participă și mai multe regizoare care vor veni la festival. Acest lucru arată că munca și vocile femeilor regizoare și realizatoare de film europene sunt din ce în ce mai remarcate”, a declarat Therese Hydén, ambasadorul Suediei la București.

CINEFEMINA este un festival de film care își propune să pună în valoare și să evidențieze munca și creativitatea femeilor din industria cinematografică, oferind publicului românesc ocazia de a descoperi noi talente și de a reflecta asupra rolurilor de gen în lumea filmului.

Festivalul Cinefemina este un proiect EUNIC Romania

Organizat de Ambasada Suediei în colaborare cu 12 parteneri europeni: Institutul Francez, Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez, Fundatia culturala Greaca, Institutul Goethe, Institutul Liszt, Institutul Cultural Roman, Institutul Camões, Institutul Cervantes și Ambasada Spaniei, Ambasada Regatul Țărilor de Jos, Institutul Italian de Cultură.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută