Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 03/05/2023
Film

Gardienii galaxiei: Volumul 3. O aventuroasă închidere de trilogie, cu mult umor şi emoţie

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii Gardienii galaxiei: Volumul 3. O aventuroasă închidere de trilogie, cu mult umor şi emoţie Share Gardienii galaxiei: Volumul 3. O aventuroasă închidere de trilogie, cu mult umor şi emoţie
Gardienii galaxiei: Volumul 3


Gardienii galaxiei: Volumul 3, banda de neadaptaţi stelari, condusă de Peter Quill, pornește, din data de 5 mai, într-o nouă aventură, menită să extindă universul cinematic Marvel (MCU). Chris Pratt (Peter Quill/Star-Lord), Zoe Saldana (Gamora), Dave Bautista (Drax the Destroyer), Bradley Cooper (Rocket), Vin Diesel (Groot), Karen Gillan (Nebula) și Pom Klementieff (Mantis) revin pe marele ecrane pentru o întâlnire finală cu publicul în mult așteptata încheiere a trilogiei scrise și regizate de James Gunn, între timp, trecut în tabăra competiţiei, în scaunul de CEO al DC Studios.

Gardienii galaxiei: Volumul 3. O aventuroasă închidere de trilogie, cu mult umor şi emoţie

Despre povestea din Gardienii galaxiei: Volumul 3 nu știm prea multe, dar tocmai ăsta-i farmecul, să ne lăsăm surprinși de imaginaţia lui Gunn…


Știm însă, totuși, suficient încât să realizăm că potenţialul de reinventare în fazele ulterioare ale MCU ale Gardienilor se conservă prin intrarea în scenă a lui Adam Warlock (Will Poulter), parte din echipă chiar de la prima apariţie tipărită (Annihilation: Conquest), fiinţă creată artificial de către șefa rasei cu piele aurie, Ayesha (Elizabeth Debicki), care nu e însă aici chiar un “băiat bun”, a explorării originilor lui Rocket, care permite introducerea lui High Evolutionary, genetician cu super-puteri obţinute din experimentele pe el însuși, și, nu în ultimul rând, a rezidenţei Gardienilor pe Knowhere, enormul cap al entităţii Celestial, care servește ca portal interdimensional.

Gardienii galaxiei: Volumul 3. O aventuroasă închidere de trilogie, cu mult umor şi emoţie

“Am scris scenariul la Gardienii galaxiei: Volumul 3 de multă vreme. Povestea este copleșitoare. Nimeni nu este cu adevărat pregătit pentru marele final”, promite cineastul și avem motive să-l credem, din moment ce filmul are două ore și jumătate, fiind unul dintre cele mai lungi din seria de 32 de povești cinematografice din MCU, iar prezenţa din viitor a versiunii tinere a Gamorei și drama lui Rocket, care-l obligă la explorarea trecutului, sugerează un joc incitant, pe multiple planuri, cu spaţiul şi timpul.

Gardienii galaxiei: Volumul 3. O aventuroasă închidere de trilogie, cu mult umor şi emoţie

Ţinând cont că, după ce a murit în Avengers: Infinity War, Gamora revine aici într-o versiune alternativă, ca lider Ravager ce nu-și mai amintește de nicio experienţă trăită cu Gardienii, spre deosebire de precedentele GOTG, în care umorul și spiritul ludic au prevalat în definirea identităţii acestei ‘familii’ de personaje aparte – flușturaticul semizeu, căposul războinic, ratonul-cobai, scorţosul taciturn, empatica celestă și surorile asasine -, Volumul 3 pune în mod cert accentul pe componenta emoţională, spectaculoasele aventuri cosmice ale eroilor fiind dublate, în fapt, de căutări personale ale sinelui.

Gardienii galaxiei: Volumul 3. O aventuroasă închidere de trilogie, cu mult umor şi emoţie

Trăgând linie, această nouă super-aventură galactică a simpaticilor eroi Marvel, pigmentată inspirat cu tușe de Rom-Com și origins story, face din Gardienii galaxiei: Volumul 3 un must-see al lunii mai în cinematografe!

» Text de Ioan BIG

» Vezi alte recomandări din capitolul FILM

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.