Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 03/05/2023
Film

Gardienii galaxiei: Volumul 3. O aventuroasă închidere de trilogie, cu mult umor şi emoţie

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii Gardienii galaxiei: Volumul 3. O aventuroasă închidere de trilogie, cu mult umor şi emoţie Share Gardienii galaxiei: Volumul 3. O aventuroasă închidere de trilogie, cu mult umor şi emoţie
Gardienii galaxiei: Volumul 3


Gardienii galaxiei: Volumul 3, banda de neadaptaţi stelari, condusă de Peter Quill, pornește, din data de 5 mai, într-o nouă aventură, menită să extindă universul cinematic Marvel (MCU). Chris Pratt (Peter Quill/Star-Lord), Zoe Saldana (Gamora), Dave Bautista (Drax the Destroyer), Bradley Cooper (Rocket), Vin Diesel (Groot), Karen Gillan (Nebula) și Pom Klementieff (Mantis) revin pe marele ecrane pentru o întâlnire finală cu publicul în mult așteptata încheiere a trilogiei scrise și regizate de James Gunn, între timp, trecut în tabăra competiţiei, în scaunul de CEO al DC Studios.

Gardienii galaxiei: Volumul 3. O aventuroasă închidere de trilogie, cu mult umor şi emoţie

Despre povestea din Gardienii galaxiei: Volumul 3 nu știm prea multe, dar tocmai ăsta-i farmecul, să ne lăsăm surprinși de imaginaţia lui Gunn…


Știm însă, totuși, suficient încât să realizăm că potenţialul de reinventare în fazele ulterioare ale MCU ale Gardienilor se conservă prin intrarea în scenă a lui Adam Warlock (Will Poulter), parte din echipă chiar de la prima apariţie tipărită (Annihilation: Conquest), fiinţă creată artificial de către șefa rasei cu piele aurie, Ayesha (Elizabeth Debicki), care nu e însă aici chiar un “băiat bun”, a explorării originilor lui Rocket, care permite introducerea lui High Evolutionary, genetician cu super-puteri obţinute din experimentele pe el însuși, și, nu în ultimul rând, a rezidenţei Gardienilor pe Knowhere, enormul cap al entităţii Celestial, care servește ca portal interdimensional.

Gardienii galaxiei: Volumul 3. O aventuroasă închidere de trilogie, cu mult umor şi emoţie

“Am scris scenariul la Gardienii galaxiei: Volumul 3 de multă vreme. Povestea este copleșitoare. Nimeni nu este cu adevărat pregătit pentru marele final”, promite cineastul și avem motive să-l credem, din moment ce filmul are două ore și jumătate, fiind unul dintre cele mai lungi din seria de 32 de povești cinematografice din MCU, iar prezenţa din viitor a versiunii tinere a Gamorei și drama lui Rocket, care-l obligă la explorarea trecutului, sugerează un joc incitant, pe multiple planuri, cu spaţiul şi timpul.

Gardienii galaxiei: Volumul 3. O aventuroasă închidere de trilogie, cu mult umor şi emoţie

Ţinând cont că, după ce a murit în Avengers: Infinity War, Gamora revine aici într-o versiune alternativă, ca lider Ravager ce nu-și mai amintește de nicio experienţă trăită cu Gardienii, spre deosebire de precedentele GOTG, în care umorul și spiritul ludic au prevalat în definirea identităţii acestei ‘familii’ de personaje aparte – flușturaticul semizeu, căposul războinic, ratonul-cobai, scorţosul taciturn, empatica celestă și surorile asasine -, Volumul 3 pune în mod cert accentul pe componenta emoţională, spectaculoasele aventuri cosmice ale eroilor fiind dublate, în fapt, de căutări personale ale sinelui.

Gardienii galaxiei: Volumul 3. O aventuroasă închidere de trilogie, cu mult umor şi emoţie

Trăgând linie, această nouă super-aventură galactică a simpaticilor eroi Marvel, pigmentată inspirat cu tușe de Rom-Com și origins story, face din Gardienii galaxiei: Volumul 3 un must-see al lunii mai în cinematografe!

» Text de Ioan BIG

» Vezi alte recomandări din capitolul FILM

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută