Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/05/2023
Artă & Cultură / Performing arts

Tenorul Ștefan von Korch revine în atenția publicului clujean în Carmina Burana, pe 5 mai la Filarmonica Transilvania  

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Tenorul Ștefan von Korch revine în atenția publicului clujean în Carmina Burana, pe 5 mai la Filarmonica Transilvania   Share Tenorul Ștefan von Korch revine în atenția publicului clujean în Carmina Burana, pe 5 mai la Filarmonica Transilvania  
Tenorul Ștefan Von Korch revine în atenția publicului clujean în Carmina Burana, pe 5 mai la Filarmonica Transilvania  


Tenorul Ștefan Von Korch revine în atenția publicului clujean în Carmina Burana, pe 5 mai la Filarmonica Transilvania

Începutul lunii mai aduce în atenţia publicului clujean una din cele mai aşteptate secvenţe repertoriale ale stagiunii: Carmina Burana se va auzi din nou în Sala Auditorium a Filarmonicii Transilvania pe 5 mai de la ora 19.00, sub bagheta dirijorului Ştefan Geiger.

Pe lângă bucuria de a audia o lucrare atât de apreciată, concertul prilejuieşte publicului şi întâlnirea cu unul din exponenţii de bază ai tinerei generaţii de tenori autohtoni: Stefan von Korch este cel care va interpreta liniile vocale solistice de tenor din celebra lucrare corală a lui Carl Orff, avându-i alături pe soprana Christine Razec şi pe baritonul Mihai Damian.

Tenorul Ștefan Von Korch revine în atenția publicului clujean în Carmina Burana, pe 5 mai la Filarmonica Transilvania  

În momentul de faţă Ştefan von Korch este cel mai solicitat solist pentru vocea de tenor din celebra Carmina Burana, partitură pe care deja a interpretat-o de peste 30 de ori.

Recunoscut pentru abilităţile vocale acute ieşite din comun, Stefan Von Korch a încălzit deja inimile publicului clujean cu apariţii memorabile în producţii ale Operei Române şi Operei Maghiare din Cluj-Napoca. Printre acestea se numără rolurile din Traiano in Dacia (Traiano), Bărbierul din Sevilla (Contele Almaviva), Rigoletto (Ducele de Mantua), Elixirul dragostei (Nemorino) şi Puritanii (Arturo Talbot).

În prima parte a anului curent tânărul tenor a absentat motivat de pe scenele din Cluj-Napoca, datorită solicitărilor venite din alte locuri.

În 2023 Ştefan von Korch a fost invitat pentru o reluare a rolului Camille de Jolidon, în foarte titrata montare Văduva Veselă 2.0, pusă în scenă la Opera Naţională din Iaşi, în regia maestrului Andrei Şerban, cu care a colaborat şi în montarea omonimă din 2016 de la Bucureşti şi Iaşi.

Agenda din 2023 a tenorului a fost completată de apariţii pe scene ale unor Filarmonicii din ţară, printre care se numără Filarmonica din Arad, Târgu-Mureş, Braşov şi cel mai recent Filarmonica din Sibiu.

Tenorul Ștefan Von Korch revine în atenția publicului clujean în Carmina Burana, pe 5 mai la Filarmonica Transilvania  
Stefan von Korch

În aşteptarea reîntâlnirii cu publicul clujean, din 5 mai, de la Filarmonica Transilvania, Ştefan von Korch a transmis următorul mesaj:

“Mă bucur să revin pe o scenă din oraşul meu într-un titlu atât de îndrăgit de spectatori. Vă învit cu drag să vă bucuraţi de Carmina Burana la acest început de întârziată primăvară.”

Bilete pentru concertul Carmina Burana programat pe 5 mai se găsesc pe Entertix.ro

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.