Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 01/05/2023
Film

Documentarul Elisabeta a II-a: Portretul Reginei, din 5 mai în cinematografe

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Documentarul Elisabeta a II-a: Portretul Reginei, din 5 mai în cinematografe Share Documentarul Elisabeta a II-a: Portretul Reginei, din 5 mai în cinematografe
Documentarul Elisabeta a II-a: Portretul Reginei, din 5 mai în cinematografe


Documentarul Elisabeta a II-a: Portretul Reginei, din 5 mai în cinematografe

În weekend-ul încoronării Regelui Charles al III-lea, documentarul Elisabeta a II-a: Portretul Reginei aruncă o privire asupra vieții fascinante a reginei Elisabeta, una dintre cele mai reprezentative personalități ale timpurilor noastre.

A fost cea mai fotografiată, iubită, spionată, lăudată, criticată și populară femeie de pe planetă. Pe tot mapamondul și în fiecare moment al vieții ei, oamenii și-au dorit mereu să o privească prin gaura cheii și să descopere noi lucruri despre ea, totul pentru a răspunde la întrebarea: cine a fost Regina Elisabeta de fapt?

Documentarul Elisabeta a II-a: Portretul Reginei spune povestea Reginei Elisabeta a II-a din perspectiva unora dintre cei mai apreciaţi fotografi din lume, ce au construit o imagine emblematică a Reginei, în timp ce totul în jurul ei – cultura, societatea, politica – era într-o continuă schimbare. Aceste portrete au însoţit-o pe Regină pe tot parcursul vieții sale.

Au fost singurele momente în care Maiestatea Sa s-a arătat cu adevărat, permițându-le fotografilor să creeze un album care surprinde 70 de ani de domnie, unic în lume prin varietate și intensitate.

Combinând pagini de istorie cu mărturiile maeștrilor fotografi care au imortalizat-o pe Regină, precum Yousuf Karsh, Brian Aris sau David Montgomery, dar și cu interviuri cu Isabella Rossellini și Susan Sarandon, filmul ne prezintă o viziune inedită asupra uneia dintre cele mai cunoscute și, în același timp, enigmatice și impenetrabile figuri din toate timpurile.

Vezi trailerul:

Distribuit de Inspire Through, documentarul Elisabeta a II-a: Portretul Reginei va fi proiectat începând cu 5 mai în cinematografele Happy Cinema din București, Buzău, Bistrița, Bacău, Botoșani, Alexandria, Focșani și Vaslui, la Cineplexx Băneasa, Cinema One Brașov și Satu Mare, Cinema Ateneu din Iași, Cinema Trivale Pitești, CineGold Sibiu, Cinema Victoria Cluj, Cinema Jean Constantin Constanța și Cinema Victoria din Timișoara.

Documentarul Elisabeta a II-a: Portretul Reginei, din 5 mai în cinematografe

HAPPYCINEMA® este a doua rețea de cineplex-uri din România după numărul de locații, fiind prezent în 8 orașe (București, Buzău, Focșani, Alexandria, Bacău, Bistriția, Botoșani și Vaslui). De asemenea, Happy Cinema a dezvoltat în 2020 propria platformă de streaming online – www.play.happycinema.ro.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.