Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/04/2023
Artă & Cultură / Art Expo

Expoziția de grup AFFAIR Bucharest | heat la Galeria Suprainfinit

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Expoziția de grup AFFAIR Bucharest | heat la Galeria Suprainfinit Share Expoziția de grup AFFAIR Bucharest | heat la Galeria Suprainfinit
Expoziția de grup AFFAIR Bucharest | heat la Galeria Suprainfinit


Expoziția de grup AFFAIR Bucharest | heat la Galeria Suprainfinit

Pășim și auzim dezbateri despre politici externe, geopolitică și relații internaționale. Pășim în timp ce respirăm și expirăm particule de praf care leagă totul împreună. Affair Bucharest – heat transpune politicile culturale la un nivel afectiv. A fost declanșat de empatia și afinitatea față de artiștii celor două galerii, de o înțelegere comună asupra încadrării acestora.

Politica noastră culturală este exprimată prin expozițiile colaborative realizate de cele două galerii în două orașe central-est europene, București și Varșovia, care doresc să stârnească un dialog emoțional între practicile artiștilor. Politica urmează logica entuziasmului și a dezinvolturii, folosind metode de lucru bazate pe o intuiție mediată și pe delectare.

Expoziția de grup AFFAIR Bucharest | heat la Galeria Suprainfinit

Căldura și răceala, fluiditatea și trăsnetul retează lucrările. Cu o atitudine aparent umană într-un mediu dominat mai degrabă de postuman, conținând electricitate, emoții și paranoia, lucrările se dizolvă într-o lume fantasmagorică. În fiecare dintre lumile noastre fantasmagorice.

Nu complet vizibil la prima vedere, un simț al diferențierii între animalele domestice și creaturile sălbatice circulă în jurul lucrărilor. Blocuri de nori cimentați implantați cu scoici de stridii, și cu jaluzele de birou, se coagulează în sculpturile plutitoare ale Agatei Ingarden. În lucrarea Larisei Sitar, brațe ondulate din beton răsar din pereții galeriei, purtând un ecou al unei dimensiuni aparent absurde și corporale, care aparține de o materialitate rigidă.

Expoziția de grup AFFAIR Bucharest | heat la Galeria Suprainfinit

Îndoită și anihilată prin aer ca niște cavități goale și căscânde, sculptura Zuzei Golińska își întinde membrele de metal de parcă transparența și opacitatea ar exista într-o armonie comună. De parcă fluxul conștiinței noastre ar deveni o formă tangibilă pentru o fracțiune de secundă. Înecate într-o serie de vise lucide, creaturi translucide și fragmente de obiecte evadează din suprafețele de pânză alienante ale tablourilor lui Paweł Olszewski.

Schimbul molecular dintre lucrări survine ca un val care te aruncă înăuntru și în afara unor fluxuri narative neașteptate.

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Cu sprijinul Institutului Polonez București.

Expoziția de grup AFFAIR Bucharest | heat la Galeria Suprainfinit
Agata Ingarden, Four Hundred And Seventy-six Bedrooms Mean Nothing to Them, 2023

Zuza Golińska (n. 1990 în Gdańsk, trăiește și lucrează în Varșovia, PL) este o artistă multidisciplinară. Zuza explorează impactul arhitecturii și al spațiului public asupra individului uman.

Lucrările ei cântăresc modul în care bunăstarea umană mentală și fizică este influențată de psihologia spațiului, în era accelerării civilizaționale și a capitalismului târziu. Zuza este absolventă a Studioului de Activități Spațiale din cadrul Academiei de Arte din Varșovia.

Expoziția de grup AFFAIR Bucharest | heat la Galeria Suprainfinit

Expoziții și premii selectate:

Muzeul de Artă Modernă Varșovia, Galeria Națională Zachęta, Fundația Delfina din Londra, Galeria Națională din Praga, Premiul Dorothea von Stetten 2022, ArtePrize 2018, acordat de Artevue și Fundația Delfina, nominalizare pentru StartPoint Prize 2015. (extras din textul biografic de Natalia Sielewicz)

Agata Ingarden (n. 1994 în Cracovia, PL, trăiește and works in Paris, FR) lucrează cu multiple medii și practica ei sculpturală se extinde într-un melanj de instalație, video, sunet, text și practici colaborative.

Expoziția de grup AFFAIR Bucharest | heat la Galeria Suprainfinit
Agata Ingarden, Lightning 2019

Lucrările ei sunt conduse de cercetarea materială și de investigații în studii postumaniste, sociologie, science fiction și narative mitice. Expoziții selectate: Love and Human Remains, expoziție de grup, Berhold Pott, Koln, DE (2023); Future Generation Art Prize 2021, Centrul de Arte Pinchuk, Kiev, UA; Art Encounters Biennale, Timișoara, RO (2021), Warm Welcome, Exo Exo Paris, FR (2020); Heartache, Soft Opening Londra, UK (2019).

Expoziția de grup AFFAIR Bucharest | heat la Galeria Suprainfinit
Pawel Olszewski, Two Shadows in Corridors, 2023

Practica artistică a lui Paweł Olszewski (n. 1996 în Tarnov, PL, trăiește și lucrează în Cracovia, PL) include pictura și instalația. Culorile fine ale lucrărilor sale configurează un univers unde trecutul și viitorul speculativ se intersectează. Bucăți de corpuri și fețe umanoide sunt descompuse și dublate, iar unitatea subiectului este lichefiată în peisaje deopotrivă grotești și afectuoase.

Expoziții selectate:

Split #2 (2022), Piktogram, Varșovia, PL; Refugees Welcome (2022), Muzeul de Artă Modernă, Varșovia, PL; In These Days of Tumult, Heat and Dazzle I Retreat in My Mind (2021), Stefan Gierowski Foundation, Varșovia, PL. (text de Maria Persu)

Expoziția de grup AFFAIR Bucharest | heat la Galeria Suprainfinit
Larisa Sitar, Untitled, 2023

Larisa Sitar (n. 1984 în București, RO, trăiește și lucrează în București) este o artistă vizuală a cărei practici explorează evoluția valorilor sociale și culturale în relație cu mișcări politice, contexte socioeconomice, avansuri tehnologice, și conexiunea noastră cu natura. Proiectele ei se inspiră din și folosesc o varietate largă de tehnici, deseori combinând procese tehnice și digitale cu forme tradiționale și analog.

În 2010, a absolvit studiile în cadrul Departamentului de Foto-Video al Universității Naționale de Arte, București. Expoziții selectate: Robust Boast (2022), Suprainfinit, București, RO; Chronicles of the Future Superheroes (2021), Kunsthalle Bega, Timișoara, RO; Robust Boast (2019), WIELS, Bruxelles, BE.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută