Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/04/2023
Lifestyle Artă & Cultură / Performing arts

Explorând vârsta și corpul în dans

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Explorând vârsta și corpul în dans Share Explorând vârsta și corpul în dans
Explorând vârsta și corpul în dans


Explorând vârsta și corpul în dans: Participă la atelierul și discuțiile deschise publicului cu coregrafa Andreea Novac

Descoperă o nouă perspectivă asupra corpului și vârstei alături de proiectul All Sorts of Feelings dezvoltat de Asociația Developing Art. În luna mai, coregrafa Andreea Novac va continua cercetarea sa despre acest subiect la Areal – spațiu pentru dezvoltare coregrafică, iar artistele Alina Ușurelu, Cristina Lilienfeld, Alina Ușurelu, Anca Ușurelu și Siegmar Zacharias vor fi în rezidență la AADK în Portugalia, explorând pierderea.

În cadrul acestui proiect, Andreea Novac a avut deja o primă rezidență de cercetare teoretică asupra conceptelor de vârstă și îmbătrânire la AADK Portugal în luna martie, în colaborare cu sociologa și cercetătoarea Fidelie Kalambayi. Între 1 și 7 mai, Andreea Novac își va continua cercetarea, punând de această dată un accent special pe dimensiunea artistică.

Publicul este invitat la câteva evenimente deschise, inclusiv un atelier de dans susținut de Andreea Novac la Areal, pe 6 mai:

“Vom vorbi și vom dansa despre vârste și corporalități, despre putințe și neputințe, despre limitări și reformulări, despre ceea ce dispare și ceea ce rămâne. Vom sărbători diversitatea, rezistența și prezența fiecăreia/fiecăruia dintre noi.”  – Andeea Novac

În plus, pe 7 mai, Fidelie Kalambayi va invita participanții la o discuție despre dans, vârstă și corp dintr-o perspectivă sociologică, iar Andreea Novac va deschide către public procesul coregrafic de lucru din cadrul rezidenței sale.

Pornind de la propriile sale experiențe (accidentări, așteptări nerealiste, interiorizate și asumate nediferențiat, presiune personală și profesională), de la o serie de întrebări legate de particularitățile dansului și de la observații generale despre practicile artistice contemporane, Andreea adresează unele narative dominante legate de felul în care corpul este perceput în relație cu vârsta, mai ales în legătură cu corpurile dansatorilor profesioniști și amatori.

”Îmi propun o cercetare extinsă pe mai multe luni, prin care să deschid discuții despre cum prezentăm și experimentăm spectacular corpurile care înaintează în vârstă, în ce fel reverberează această discuție pe scena locală de dans, ce întrebări se nasc și, în final, cum se (re)formatează percepțiile generale, privirea spectatorului și chiar posibilitățile mele performative.” – Andeea Novac

Detalii complete în evenimentul de aici.

Explorând vârsta și corpul în dans

Proiect co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută