Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/04/2023
Lifestyle

Ce poți face dacă vrei să slăbești rapid câteva kilograme

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Ce poți face dacă vrei să slăbești rapid câteva kilograme Share Ce poți face dacă vrei să slăbești rapid câteva kilograme
slabesti rapid


Greutatea ar trebui să preocupe fiecare persoană, însă nu până în punctul în care devine obsesie. Mai important decât numărul de kilograme afișat de cântar este modul în care te simți și starea de sănătate evaluată de către un specialist. Greutatea poate și este normal să aibă fluctuații de la zi la zi, de aceea ar fi bine să nu te cântărești zilnic. Dacă vezi diferențe pe cântar de la zi la zi, aceea nu este îngrășare în sensul clasic. Nu ai acumulat sau pierdut grăsime atât de repede. În cele ce urmează, îți vom prezenta ce poți face dacă vrei să slăbești rapid câteva kilograme și ce vor reprezenta aceste kilograme slăbite. 

Ce înseamnă să slăbești rapid 

Am menționat diferențele pe cântar de la zi la zi. Acestea nu sunt reprezentate de topirea grăsimii, ci de alți factori. Cel mai des, slăbirea sau îngrășarea rapidă percepută de cântar este asociată cu retenția de apă. Poate în ziua anterioară ai mâncat un pic mai multă sare și nu ai băut suficientă apă, iar acest lucru se va vedea și pe cântar, sub forma unor sute de grame sau chiar a unui kilogram în plus. 

Digestia este un alt factor din cauza căruia poți vedea diferențe peste noapte pe cântar. Dacă ai anumite probleme de tip constipație, atunci este posibil să vezi kilograme în plus. Anumite medicamente pe care le iei ocazional sau un tratament, indiferent pe ce perioadă, pot determina retenție de apă și modificări pe cântar. 

" "

Bineînțeles, mai sunt și alți factori care pot determina fluctuații de greutate bruște cum ar fi deshidratarea, sportul intensiv (spre exemplu, alergarea la un maraton), lipsa somnului și așa mai departe. De aceea, dacă ai de gând să slăbești intenționat câteva kilograme într-o perioadă scurtă, ține cont că diferența pe cântar va fi dată de apa în exces eliminată. Poți lua anumite suplimente alimentare pentru slabire rapida, care combat retenția de apă și te ajută în lupta cu digestia lentă sau constipația (cum ar fi fibrele alimentare) și astfel vei putea slabi 2-3 kilograme. 

Ce mai poți face pentru a slăbi rapid câteva kilograme 

Dacă îți dorești să slăbești rapid câteva kilograme, poți să faci mici ajustări în stilul tău de viață și vei observa îmbunătățiri destul de repede. Cel mai simplu este să bei mai multe lichide, dacă de obicei nu faci acest lucru. Dacă nu te hidratezi corespunzător, te vei confrunta cu retenția de lichide, întrucât corpul încearcă să „își facă provizii”. 

O altă idee foarte bună ar fi puțină mișcare. Dacă nu ai timp să mergi la sală sau la alergat, chiar și o plimbare în ritm alert te va ajuta. Poți merge pe jos o bună parte din drumul până la muncă, de exemplu. Punând sângele în mișcare, vei elimina apa reținută și astfel te vei simți mai bine și un pic mai ușoară. 

Ia în considerare să mănânci mai puțin sărat. Uneori, nici nu îți dai seama că mănânci prea sărat, mai ales dacă obișnuiești să comanzi mâncare destul de des. Produsele de tip fast-food și mai ales mâncarea asiatică în care este adăugat sos de soia au foarte multă sare, ceea ce îți poate provoca retenție de apă. Te poți bucura în continuare de acestea, consumate cu moderație și având grijă să consumi suficientă apă. 

De asemenea, analizează și cantitatea de dulciuri pe care o consumi zilnic, aici fiind incluse și sucurile cu zahăr adăugat. Nu trebuie să renunți la acestea, ci să reduci consumul. În timp, poți observa chiar și slăbire pe termen lung, nu doar rapidă. 

Așadar, sperăm ca aceste sfaturi de slăbire rapidă să îți fie de folos! 

Sursa foto: Shutterstock

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută