Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/04/2023
Lifestyle

4 programe utile pentru a-ți ușura sarcinile

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii 4 programe utile pentru a-ți ușura sarcinile Share 4 programe utile pentru a-ți ușura sarcinile
programe


Fie că ești student sau angajat, există o serie de programe software pe care poți să le folosești zi de zi, atât pe un calculator sau laptop, cât și telefon pentru a-ți face munca sau taskurile de zi cu zi mai ușoare.

Oricare dintre aceste programe par să fie ușoare atunci când începi să le folosești, însă au unele funcții mai ascunse, pe care e recomandabil să le înveți de la experți care lucrează cu programele respective de ani de zile. Astfel, poți invata Excel online, Canva și chiar și Word.

Despre fiecare îți povestim azi: ce fac, cum te pot ajuta zi de zi și de unde poți să înveți cum să le folosești la întregul lor potențial.

4 programe care merg atât pe laptop, cât și pe telefon

Poate nu le vei folosi pe toate deodată, însă, cu siguranță, fiecare te va salva la un moment dat în timp.

1. Excel

Este probabil unul dintre programele cele mai folositoare indiferent de domeniul în care lucrezi și, totodată, unul dintre cele mai neînțelese.

Excel este o aplicație dezvoltată pentru a gestiona datele într-un format tabular, în special pentru calcul și analiză financiară. Este unul dintre cele mai utilizate programe din lume în afaceri, finanțe, contabilitate, știință și inginerie și chiar și în domenii care țin de viața personală.

Programul Excel oferă utilizatorilor o varietate de funcții, formule și instrumente pentru a efectua calcule complexe, inclusiv funcții matematice și statistice, analiză de date, grafice și diagrame. De asemenea, este capabil să stocheze și să organizeze datele într-un format tabular (ca o tabelă), astfel încât să poată fi ușor sortate și filtrate la nevoie.

programe utile

Cu toate acestea, Excel poate fi utilizat și pentru a efectua o gamă largă de alte sarcini, cum ar fi organizarea listelor de contacte, programarea de evenimente și taskuri, gestionarea proiectelor și multe altele.

2. Canva

Canva a devenit în ultima perioadă instrumentul preferat al tuturor celor care doresc să posteze în mediul online și nu numai.

Până acum, orice om de comunicare trebuia să aibă alături și un designer care să se ocupe de partea vizuală. De când a apărut Canva, însă, care are atât versiune gratis, cât și una plătită, rolul acestuia din urmă a fost mult restrâns, în această situație.

Acest program este deosebit de intuitiv și îi ajută și pe cei care nu au neapărat o înclinație artistică foarte mare să scoată ceva frumos din mâinile lor.

Acest tool a înregistrat o creștere enormă în ultimii ani și tot mai multe persoane care nu au legătură cu partea de comunicare a unui business au început să îl folosească pentru a posta imagini plăcute vizual pe profilele lor de socializare sau atunci când doresc să creeze o felicitare cât mai personalizată pentru cel care urmează să o primească.

Așadar, și Canva este un program pe care îl poți folosi, atât în scop profesional, cât și personal.

3. Word

Programul Word este și el unul dintre cele mai cunoscute și mai des folosite de către utilizatori din lumea-ntreagă.

Acesta este conceput pentru a permite utilizatorilor să creeze, să editeze și să formateze documente text de diferite tipuri, cum ar fi scrisori, rapoarte, broșuri, cărți, articole și multe altele. Printre caracteristicile sale de bază se numără opțiuni de formatare avansată, opțiuni de editare a imaginilor, crearea de tabele și grafice, precum și opțiuni de verificare a ortografiei și gramaticii.

Fiind atât de versatil, este folosit de copii încă de la primul calculator și de cei mari zi de zi.

4. Saga

Dacă îți dorești să începi o carieră în contabilitate, atunci este neapărat să înveți programul SAGA.

Bineînțeles că munca va trebui să o faci zi de zi, iar acesta este unul dintre instrumentele principale atunci când vine vorba despre meseria de contabil.

Acesta este mult mai nișat decât celelalte programe prezentate, însă a-l cunoaște poate să te ajute mult atunci când te gândești la o nouă carieră sau dacă ți-ai propus să îți ții singur evidența contabila, în cazul în care ești PFA.

Oricare dintre aceste 4 programe îți va aduce o mulțime de avantaje, atât pe plan profesional, cât și pe plan personal.

Mai mult decât atât, nu ai nevoie de cursuri de lungă durată pentru a le învăța, ci poți să participi la unele online, livrate de profesioniști care lucrează cu acestea zi de zi și să înveți repede trick-urile cu care vin. 

Credite foto: unsplash.com

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.