Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/04/2023
Artă & Cultură / Teatru

Teatrul Masca anunță deschiderea unei noi stagiuni outdoor pentru publicul din București

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Teatrul Masca anunță deschiderea unei noi stagiuni outdoor pentru publicul din București Share Teatrul Masca anunță deschiderea unei noi stagiuni outdoor pentru publicul din București
Teatrul Masca anunță deschiderea unei noi stagiuni outdoor pentru publicul din București


Teatrul Masca anunță deschiderea unei noi stagiuni outdoor pentru publicul din București

Teatrul Masca inaugurează în acest weekend o nouă stagiune de spectacole „sub cerul liber” pentru iubitorii de teatru din Capitală. Pe 29 și 30 aprilie, în cadrul ediției 2023 a proiectului „Străzi deschise – București, Promenadă urbană” (organizat de Primăria Municipiului București), va avea loc premiera spectacolului de statui vivante „Români la porțile lumii”, de la ora 17.30 pe Calea Victoriei (Zona CEC)

Un spectacol despre bucuria de a fi român

La sfârșitul secolului al XIX-lea și în prima jumătate a secolului XX societatea românească este eclectică și efervescentă. Au loc descoperiri și realizări epocale. Se remarcă personalități unice în toate domeniile: matematică, inginerie, științele naturii, microbiologie, chimie, artă etc. Cine sunt acestea și cum au schimbat ele lumea?

ROMÂNI LA PORȚILE LUMII este un spectacol care îți oferă șansa de a cunoaște secretele care i-au motivat și inspirat pe: Lucia Sturdza Bulandra, Haricleea Darclee, Elvira Popescu, Smaranda Brăiescu, Alice Cocea, Maria Virginia Andreescu Haret, Carol Davilla, Theodor Pallady, Tony Bulandra, Smaranda Gheorghiu, Ștefania Mărăcineanu, Elena Văcărescu, Elisa Leonida Zamfirescu, Elena Caragiani-Stoienescu, Martha Bibesco, Grigore Antipa, Victor Babeș și Anghel Saligny. Sunt 18 personalități ale căror nume ar trebui să fie cunoscute de orice român.

Imaginat ca o vizită într-un muzeu și având o puternică dimensiune educativă, spectacolul se folosește de fascinația pe care o exercită statuia vivantă și de latura interactivă a acestei formule de teatru pentru a transmite informații relevante despre fiecare personaj, oferindu-le acestora oportunitatea de a ne ”vorbi”, peste ani, celor care îi privim acum.

ROMÂNI LA PORȚILE LUMII este un spectacol în două părți (9 personaje de bronz și 9 de porțelan) fiecare dintre acestea fiind programate în zile consecutive.

Reprezentațiile vor avea loc în zilele de 29 și 30 aprilie 2023, de la ora 17.30, pe Calea Victoriei (Zona CEC). Accesul este gratuit.

Teatrul Masca anunță deschiderea unei noi stagiuni outdoor pentru publicul din București

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută