Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 25/04/2023
Film

PREMIERĂ | „10 zile fără mama 2”, o comedie deconectantă

Silvia Trașcă De Silvia Trașcă
Comentarii PREMIERĂ | „10 zile fără mama 2”, o comedie deconectantă Share PREMIERĂ | „10 zile fără mama 2”, o comedie deconectantă
10 zile fără mama


„10 zile fără mama 2”, o comedie deconectantă

Continuarea comediei celebre din 2020, 10 jours sans maman, regizată tot de Ludovic Bernard, ajunge în luna aprilie pe marile noastre ecrane şi, de data aceasta, personajul său, Antoine (interpretat tot de Franck Dubosc), a ales să rămână acasă pentru a avea grijă de copiii săi, după ce a fost concediat.

Rolurile s-au inversat de doi ani încoace, iar energia lui Antoine începe să scadă în fața solicitărilor familiei sale.

Când întreaga familie se grăbește să prindă trenul pentru a pleca la ski, soția sa e chemată de urgență la cabinetul de avocatură, așa că Antoine se vede nevoit să se descurce singur cu cei patru copii ai lor dezlănțuiți pe pârtie…

Co-scenarist al filmului, Ludovic Bernard a declarat că a ales ca acțiunea să aibă loc într-un peisaj de munte fiindcă are multe amintiri cu familia lui în acest plan, fiind „un loc care ne reunește pe toți. În Franța, munții, schiatul, zarva, frigul; totul ține de comedie – «Tata, m-am săturat, tată, mă duc acasă tată, mi-e foame» sau «Unde sunt copiii mei?»   . Sunt mult mai multe situații comice la munte decât pe plajă. Fără a uita că face parte din obiceiurile francezilor de a merge la munte în vacanță, este un loc care ne reunește pe toți”, spune regizorul.

Îl regăsim din nou pe simpaticul actor Franck Dubosc, pierdut în rolul de creștere a copiilor săi, în timp ce aceștia pleacă în vacanță… încă o dată fără mama lor. Filmul 10 zile fără mama vorbește mult despre a fi un singur părinte acasă, un statut încă destul de descurajat în societate, pe care Antoine nu și-l asumă pe deplin.

Pe de altă parte, Isabelle, mama copiilor, interpretată de Aure Atika, are rolul de a prezenta viața de zi cu zi a unei femei puternice în societate, un reper actual solid al familiei. Unul complet diferit de cel de mamă. Este un pilon nu numai pentru copii, ci și pentru partener.

10 zile fără mama 2 (premiera: 28 aprilie) este un film extrem de realist, cu un mesaj clar, care subliniază că într-o societate atât de rapid în continuă schimbare, definiția cuvântului „familie” se schimbă foarte repede. Ce mai este o familie în 2023?

Un tată poate câștiga mai puțini bani decât mama, fără a avea rușine sau a se simți stigmatizat, o mamă poate lucra foarte bine, în timp ce tata are grijă de copii, dar mai presus de toate, filmul arată că avem nevoie de fiecare, pentru că la final, ei sunt un cuplu.

Când rolurile dintre tată și mamă sunt inversate, acțiunea devine din ce în ce mai amuzantă. Pentru că, în final, cel mai important lucru pentru familia lor este ca aceasta să fie reunită.

Text de Silvia Trașcă | Premiere | Filme

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.