Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 24/04/2023
Film

FILM | „10 zile fără mama”… despre femei în lipsa lor

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii FILM | „10 zile fără mama”… despre femei în lipsa lor Share FILM | „10 zile fără mama”… despre femei în lipsa lor
10 zile fara mama


„10 zile fără mama”… despre femei în lipsa lor

Pe 28 aprilie, în cinematografele de la noi se lansează comedia franceză 10 jours sans maman 2, continuare a producţiei de succes din 2020, care a rulat şi în România sub titlul 10 zile fără mama.

De care n-ar fi rău să ne amintim, sau să o descoperim, înainte de a merge să vedem sequel-ul, cu toate că luna femeii a trecut şi asta pentru ca discuția despre rolul și importanța acesteia în dezvoltarea socio-economică a societății este pe departe de a se fi încheiat.

Femeia este mamă, soție, lider, administrator, economist, profesoară și infirmieră, este cea care transformă casa în acasă și cheia dezvoltării durabile a familiei, şi, cu toate acestea, de cele mai multe ori este subapreciată, atât de către partenerul de viață, cât și de copii. 

10 zile fara mama

Comedia 10 zile fără mama, bazată pe o poveste de Ariel Winograd (El robo del siglo), Mariano Vera (Secretul) și Juan Vera (El amor menos pensado), în regia lui Ludovic Bernard (Condamnat să ucidă), ne vorbește despre cât de mult face o femeie pentru cei din jur, toate acestea în lipsa ei. Antoine Mercier, capul familiei, conduce departamentului de resurse umane al unui supermarket.

Se concentrează pe o promovare la funcția de director general, funcție despre care crede că i se cuvine după ce a fost desemnat managerul lunii, în ciuda concurenței acerbe. Lucrând deja din greu pentru a-și impresiona șeful, Antoine se bazează pe soția sa Isabelle pentru a avea grijă de casă și de cei patru copii ai lor. 

10 zile fara mama

Isabelle începe să-și compare viața cu cea a surorii ei, Audrey. În timp ce aceasta duce o viață ușoară, relaxată și se poate bucura de vacanța, Isabelle își dă seama cât de mult familia ei nu pare să o aprecieze. Poate pentru prima dată într-o perioadă lungă de timp, face ceva doar pentru ea și își rezervă o excursie de 10 zile în străinătate cu Audrey.

Antoine este obișnuit să gestioneze echipe lagi de oameni, așa că gândul de a avea grijă, singur, de cei patru copii, nu-l sperie, deși nu își arată atât de mult sprijinul față de alegerea soției, precum o fac cei mici. Probabil e destul de previzibilă direcția în care se îndreaptă povestea. Antoine subestimează nivelul de muncă, energie și efort care trebuie pus în creșterea copiilor, dar după 10 zile zbuciumate își impune să-și aprecieze mult mai mult soția. Rămâne de văzut pentru cei care nu stiu filmul dacă e o schimbare adevărată de atitudine sau un impuls de moment.

Unul dintre cele mai bune puncte ale filmului rămâne distribuția, aleasă cu atenție de regizorul Ludovic Bernard și dispusă să dea totul pentru succesul filmului, din care fac parte Franck Dubosc (Tout le monde debout), Alice David (Two is a family), Aure Atika (Mademoiselle Chambon), Héléna Noguerra (Alleluia) și Alexis Michalik (Edmond). 

Dincolo însă de aceste considerente, vă puteţi bucura de 10 zile fără mama 2 în cinematografe şi fără ca neapărat să fi văzut şi primul film… poate pofta vi se va deschide după aceea.

Text de TEODORA BRATU | Premiere 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută