Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 21/04/2023
Film

Cinema | RENFIELD – sucks to be (sucked by) him

Andrada Dincă De Andrada Dincă
Comentarii Cinema | RENFIELD – sucks to be (sucked by) him Share Cinema | RENFIELD – sucks to be (sucked by) him
RENFIELD


La ce te gândești când vine vorba de vampiri: la frații Salvatore și Jurnalele vampirilor sau la clasicul Dracula? Oricare ar fi răspunsul (deși știu că balanța înclină spre prima variantă), pentru astăzi, vă propun să vedem cum să scapi de Dracula.

Începând din 21 aprilie, pe marile ecrane va rula filmul RENFIELD, o comedie horror, pe alocuri romantică și cât se poate de dinamică.

Renfield (Nicholas Hoult), personajul principal, decide, după lupte seculare (care, ce să vedeți, de data asta chiar au durat secole), să renunțe la a-l sluji pe Contele Dracula (Nicolas Cage).

Motivele sunt simple, de altfel: își dorește un nou început, o nouă viață în care să se cunoască pe sine și să fie cât mai departe de imaginea morții. Protagonistul riscă, încercând să se îndepărteze cât mai mult de rutina sa de secole: merge la întâlniri ale anonimilor, se distrează și se îndrăgostește de Rebecca Quincy (Nora Lum), pe care o salvează de fiecare data din situații limită. Dar pactul cu Diavolul nu o să fie niciodată simplu, iar când Renfield va înceta să îl slujească pe Contele Dracula, întregul său oraș, New Orleans, va avea de suferit. Astfel, protagonistul nostru este prins între forțele răului, dragoste și libertate (un fel de triunghi amoros, dar nu prea).

Cinema | RENFIELD - sucks to be (sucked by) him

Acum, chit că vă plac filme de acțiune sau nu, RENFIELD este (cel puțin) interesant. Încă din trailer, acțiunea te ține în priză, nu te face să vrei să verifici notificările de pe social media din 5 în 5 minute, iar actorii au un palmares al succesului cu totul impresionant. Nicolas Cage (The Rock, Con Air, Face/Off), care interpretează rolul lui Dracula, se bucură de numeroase premii, printre care și premiul Oscar pentru cel mai bun actor, datorită rolului din filmul Părăsind Las Vegas-ul.

Cinema | RENFIELD - sucks to be (sucked by) him

Colegul său de set, Nicholas Hoult, ce îi servește drept asistent în poveste, a avut un extraordinar debut în lumea cinematografiei cu About a Boy şi a devenit repede ultra-popular în filme şi seriale precum The Great, Iubitul meu e zombie, The Favourite, X-Men sau Mad Max: Fury Road.

Povestea este destul de diferită de cele cu care suntem noi obișnuiți de către Netflix, Disney sau Cartoon, ceea ce stârnește în rândul publicului dorința acerbă de a viziona filmul.

Se anunță a fi un film spumos, somptuos, poate exhaustiv, îmbinând, „câte puțin” din fiecare. Așadar… check this up: vineri, 21 aprilie, după o săptămână de muncă, ia o pauză la cinema. You deserve it! Ca si Renfield, de altfel.

» Text de ANDRADA DINCĂ.

» Vezi alte recomandări din capitolul FILM.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.