Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/04/2023
Artă & Cultură / Teatru

TEATRU | Comedii de neratat în teatrele independente

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii TEATRU | Comedii de neratat în teatrele independente Share TEATRU | Comedii de neratat în teatrele independente
comedii


Comedii de neratat în teatrele independente

În această primăvară, avem parte de spectacole super-fresh la teatrele independente, care vă pot transforma seara într-una memorabilă, oferind o ocazie minunată să vă descrețiţi frunțile, dintre care am ales să vă recomand trei… ce merită cu siguranţă să fie urmărite.

Teatrul Nou: Ședință cu părinții,
de Bathsheba Doran, regia: Laura Ducu

comedii

Un spectacol pentru întreaga familie, Ședință cu părinții ia forma unui reality-show, în care sunt mari şanse să vă regăsiţi. Ședință cu părinții este o reprezentare comică a noțiunii de parenting în epoca modernă, o eșalonare a momentelor din relația părinte-copil care pun în dificultate ambele părți. „Cred că povestea LOR este povestea NOASTRĂ, a blamaților și în același timp lăudaților millennials, o generație care a trecut destul de rapid de la o cultură tradițională la una modernă, iar această trecere fulgerătoare prin toate aceste etape ne-a marcat iremediabil: fiecare zi e o luptă în care încercăm să le împăcăm pe toate – trecut, prezent și viitor.” – Laura Ducu.

Cu: Teodora Daiana Păcurar/ Tamara Roman și Florin Galan/Dan Murzea

Teatrul Infinit: Sălbaticul,
de Alejandro Casona, regia: Boris Focșa

comedii

Sălbaticul, în premieră națională la Teatrul Infinit, este un spectacol de comedie care stârnește hohote de râs pe seama unor teme existențiale, o abordare interesantă, curajoasă sau chiar… sălbatică, aș putea spune. Acțiunea se desfășoară într-un ritm alert, textul este plin de dinamism, umorul, subtil și savuros. Ești pregătit să ții pasul? Viteza dezarmantă cu care ia amploare conflitctul, te lasă nepregătit în fața uraganului de idei și frământări. Trebuie să-ți descoperi propriul drum, căci vei vedea… nu ai timp de presupuneri în mijlocului, unui continuu conflict.

Cu: Răzvan Ilie/ Robert Brage, Claudia Moroșanu/ Dana Buzatu, Stela Focșa, Marina Fluerasu, Vlad Oancea, Nicu Rotaru, Valentin Corneanu, Marina Fluerașu, Georgiana Herciu

Teatrul Apropo: Tot aici, anul viitor,
de Bernard Slade, regia: Cosmin Crețu

comedii

Tot aici, anul viitor, una dintre cele mai cunoscute și apreciate comedii americane, montată pentru prima dată în România, spune povestea a doi îndrăgostiți care se întâlnesc, preț de câteva ore, o dată pe an, în același loc, în aceeași zi, timp de aproape 30 de ani. Odată cu trecerea timpului, relația lor se schimbă, modelată de momentele tumultoase, şi, cu fiecare revedere, cei doi sunt nevoiți să se redescopere din nou și din nou… pentru a ajunge, în cele din urmă, la concluzii cu adevărat neașteptate. Spectacolul pledează pentru puterea iubirii și importanța angajamentului şi, cu siguranță, te va lăsa cu un sentiment de căldură în suflet.

Cu: Raluca Botez și Cosmin Crețu

Citește aici mai multe articole din ARTĂ & CULTURĂ – TEATRU.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.