Sunt(em) „La un metru de tine”!
Se întâmplă uneori să ne simțim singuri, să fim înconjurați de sute de oameni în jurul nostru, dar să nu aparținem nimănui. În acest peisaj urban aglomerat, de grabă și ignoranță sunt și alți oameni, care nu se grăbesc nicăieri și încearcă, pe cât posibil, să atragă atenția cuiva, pentru că au o poveste de spus. Pașii continuă alert în jur, dar nimeni nu se oprește să asculte. Se află la un metru de tine, dar nu aud și nu văd nimic.
Povestea din spatele spectacolului „La un metru de tine”, realizat de Andrea Buzzetti, la Teatrul Ion Creangă, este despre toate lucrurile de care ne temem, despre singurătatea omului în acest hău plin de speranță, dar și despre sinceritatea care stă în lucruri prea mărunte pentru unii, dar atât de mari pentru alții. Teatrul Ion Creangă are o îndelungată prietenie cu Teatrul La Baracca – Testoni Ragazzi din Italia, iar prin urmare, acest spectacol, care a avut premiera în anul 2017, se reia începând cu acest an pe scena Sălii Mici, din Strada Biserica Amzei nr. 21-23. Următoarea reprezentație are loc pe 7 aprilie, de la ora 18:00.
Povestea Ei (Andra Mirescu) este despre frică. Într-un spațiu definit, pătrat, închis, desenat din patru metri de croitorie, ca un artist abandonat, încearcă să atragă atenția cuiva pentru a spune ceva. Cu timiditate, stângăcie și tristețe în suflet, transformă câte o latură a acestui spațiu fie într-un exercițiu de echilibru, fie într-o marionetă ori o ramă de tablou. Când apare El (Tudor Morar) în drumul ei, povestea ia o întorsătură în pași de dans și umbre. Deodată, amândoi învață ce înseamnă încrederea și cât de frumoasă este lumea atunci când o privești cu inima.
Spectacolul „La un metru de tine” este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani, însă mesajul este universal, valabil pentru oricine. Oricât de mic ai fi, vei înțelege că într-o zi vei crește mare, iar oricât de mare ai fi, într-o zi vei vedea cum este să fii mic din nou. Vei învăța să te bucuri de tine și de tot ce ai în jur, iar ce vedeai cândva ca zid, se poate transforma în potecă.
Emoția spectacolului te va conduce în lumea ludică a celor două personaje, unde, ajutați de cadența notelor când allegro, când piano, cei doi străini devin prieteni. La final, spațiul în care cei doi s-au jucat, se deschide sub forma unei poteci pentru cei mici prezenți în sală, fiind invitați să exploreze cu propria imaginație câte lucruri se fac dintr-un metru de croitorie.
Alte Articole, Știri din ARTĂ & CULTURĂ.