Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/04/2023
Muzică

SUNETELE ORAŞULUI | Concerte care merită o șansă în aprilie

Eusebiu Tudoroiu De Eusebiu Tudoroiu
Comentarii SUNETELE ORAŞULUI | Concerte care merită o șansă în aprilie Share SUNETELE ORAŞULUI | Concerte care merită o șansă în aprilie
Concerte


Concerte care merită o șansă în aprilie

Într-o lună în care Steve Vai, unul dintre cei mai mari chitariști ai lumii, Eros Ramazzotti, clasicul muzicii italiene, și Goran Bregović ajung la Sala Palatului, Bucureștiul va fi gazda unor concerte ceva mai „discrete”, dar care merită din plin atenția amatorilor de experienţe muzicale live. Iată câteva opțiuni care s-ar putea să te intereseze în aprilie:

Passenger – 9 aprilie, Arenele Romane

Mike Rosenberg e muzicianul pe care lumea îl știe azi drept Passenger sau „tipul care cântă Let Her Go”. Cântărețul și compozitorul britanic de folk-rock vine din Brighton și și-a început cariera cântând în diferite colțuri de stradă. După ce a lansat Let Her Go acum mai bine de zece ani, a început să umple arene în întreaga lume. În 2021, artistul și-a lansat cel mai recent album, Songs For The Drunk And Broken Hearted, iar concertul de la București face parte din turneul european de promovare. Show-ul va aduce un setlist care combină piesele noi cu hit-urile deja cunoscute de public.

Concert Caritabil Pascal – 11 aprilie, Ateneul Român

Concerte

Alina Sorescu, Marcel Pavel, Paula Seling, soprana Silvia Micu și tenorul Vlad Miriță concertează pe scena Ateneului din București, într-un concert alături de orchestra Simfonică Valahia, sub îndrumarea dirijorului Matthew Freeman, câștigător al multor discuri de platină și aur, care acum conduce BBC Orchestra. Evenimentul face parte din categoria concertelor caritabile, iar încasările vor ajunge la copiii pentru care luptă Fundația Ringier România. Programul serii va include arii de operă, melodii pop, prelucrate și orchestrate, și interpretări pop-opera.

Kataklysm și Soilwork – 19 aprilie, Quantic

Pentru iubitorii muzicii rock, seara de 19 aprilie se anunță una cu mare potențial în a descoperi o combinație interesantă de trupe cu experiență în muzică. Soilwork vin din Suedia, și-au început cariera în 1995 și au la activ 12 albume de studio, dintre care ultimul a ajuns în zece topuri internaționale de muzică. Acestora li se alături canadienii Kataklysm, trupă cu peste 30 de ani de experiență și 14 materiale discografice. În deschiderea lor vor cânta finlandezii de la Horizon Ignited.

Michael Mayo – 24 aprilie, Sala Rapsodia

Michael Mayo e un vocalist și compozitor din LA, al treilea vocalist din istorie care avea să fie acceptat de către Thelonious Monk institute of Jazz Performance. Concertul lui face parte din seria de show-uri „Masters of Jazz”. După ce a mers în turnee alături de mentorul său, Herbie Hancock, tânărul de 28 de ani își promovează acum propriul album, Bones, un disc extrem de personal și ambițios, care oscilează între soul, jazz, r&b și hip-hop.

Alte Articole, Știri din MUZICĂ.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută