Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 03/04/2023
Film Zile si Nopti

Filme de animație care rulează la cinema în săptămâna 3-9 aprilie

Alina Mușina De Alina Mușina
Comentarii Filme de animație care rulează la cinema în săptămâna 3-9 aprilie Share Filme de animație care rulează la cinema în săptămâna 3-9 aprilie


Recomandări de filme de animații pentru săptămâna 3-9 aprilie 

Sărbătorile de Paște se apropie cu pași repezi. În cinema va  ajunge  începând cu această săptămână, în premieră, animația Academia Iepurașilor.

E momentul să-ți duci copilul să vadă o întrecere amuzantă între iepurași, înainte ca adevăratul Iepuraș de Paște să-și facă apariția.

Tot la cinema, vă puteți  (re) întâlni și cu alte personaje năstrușnice : Maurice, Inspectorul Sun, Pil sau Motanul încălțat.

Vizionare plăcută!

Academia Iepurașilor 

Premieră

Titlu original: Die Häschenschule – Der große Eierklau
An: 2023
Gen: Animation, Aventură, Comedie
Regizor: Ute von Münchow-Pohl
Actori: Noah Levi, Friedrich von Thun, Senta Berger
Academia Iepurașilor
Academia Iepurașilor

Academia iepurașilor: Paștele e în pericol este o animație hazlie pentru toată familia, ce deschide sezonul primăverii la cinema! Iepurașul Max și-a îndeplinit visul: este primul iepure de la oraș ales să participe la atelierul iepurașilor de Paște. El și prietenii săi trebuie să-și găsească propria superputere cu care să salveze Paștele. Dar se întâmplă ceva cu totul neașteptat.Cea mai de preț comoară a iepurașilor de Paște, oul auriu, se face negru, anunțând o primejdie. La sfârșit, vom vedea că nu e bine să judecăm vulpile după ceea ce știm despre ele din alte povești.

 

Năstrușincul motan Maurice 

Titlu original: The Amazing Maurice
An: 2023
Gen: Animation, Aventură, Comedie
Regizor: Toby Genkel
Actori: Hugh Laurie, Emilia Clarke, David Thewlis, Himesh Patel
Năstrușnicul motan Maurice
Năstrușnicul motan Maurice

Animaţia este o  adaptare fabuloasă după un roman scris de Terry Pratchett, The Amazing Maurice and His Educated Rodents, apărut în 2001, despre o gașcă de șobolani escroci care se desprind dintr-o escrocherie care a mers prost. Povestea lui Maurice, un motan vorbăreţ care își duce traiul pe străzi și născocește o înșelătorie perfectă pentru a face bani, alături de un puști orfan, Keith, care nu pare prea isteț, dar cântă la cimpoi și are propria lui hoardă de șobolani ciudat de alfabetizați, aduce multă culoare și veselie pentru întreaga familie pe marile ecrane!

 

Aventurile Inspectorului Sun 

Titlu original: Inspector Sun y la maldición de la viuda negra

An: 2023

Gen: Animation

Regizor: Julio Soto Gurpide
Actori: Ronny Chieng
Aventurile Inspectorului Sun
Aventurile Inspectorului Sun

Shanghai, 1934. Într-o lume a insectelor paralelă cu cea a oamenilor, Inspectorul Sun câștigă ultima misiune împotriva inamicului său, Lăcusta Roșie, înainte de a se îmbarca într-o călătorie către San Francisco. Însă vacanța lui se termină brusc când milionarul Dr. Acșiață este găsit ucis. Ceea ce începe ca un caz de rutină pentru Sun va decide în cele din urmă soarta umanității.

 

Aventurile lui Pil 

Titlu original: Pil
An: 2023
Gen: Animation, Aventură, Family
Regizor:
Actori: Kaycie Chase, Julien Crampon, Pierre Tessier
Aventurile lui Pil
Aventurile lui Pil

O copilă curajoasă se deghizează în prințesă pentru a salva regatul și pe moștenitorul tronului. Pil este orfană și locuiește pe străzile din Roc-en-Brume. Ajutată de trei nevăstuici îmblânzite, ea fură mâncare de la castelul odiosului Tristain, uzurpatorul tronului. Într-o zi, pentru a scăpa de gărzile care o urmăresc, Pil se deghizează în prințesă. Fără voia ei, ajunge să participe la marea salvare a lui Roland, moștenitorul tronului, ajuns victimă a unei vrăji care l-a transfromat într-un… pisipui (jumătate pisică, jumătate pui). Aventura va întoarce regatul cu sus-n jos și o învăța pe Pil că noblețea se găsește în fiecare dintre noi.

 

 

Motanul încălţat : Ultima dorinţă 

Titlu original: Puss in Boots: The Last Wish
An: 2022
Gen: Animation, Aventură, Comedie
Regizor: Joel Crawford, Januel Mercado
Actori: Antonio Banderas
Motanul încălțat : Ultima dorință
Motanul încălțat : Ultima dorință

Pentru prima dată în mai bine de un deceniu, DreamWorks Animation prezintă o nouă aventură în universul Shrek, în timp ce îndrăznețul haiduc Motanul încălțat descoperă că pasiunea lui pentru pericol și nesocotirea față de siguranță și-au luat amprenta pe sănătatea lui. Motanul a distrus opt din cele nouă vieți ale sale, deși a pierdut numărătoarea pe parcurs. Recuperarea acelor vieți îl va trimite pe Motanul încălțat în cea mai mare aventură de căutare de până acum.

Nominalizatul la Premiul Oscar, Antonio Banderas, revine cu vocea celebrului Motan încălțat, în timp ce pornește într-o călătorie epică în Pădurea Neagră pentru a găsi legendara Ultima Dorință și a-și restabili viețile pierdute. Dar cu o singură viață rămasă, Motanul va trebui să se umilească și să ceară ajutor fostei lui partenere și dușmance: captivanta Kitty Soft Paws (nominalizata la Oscar Salma Hayek). În căutarea lor, Motanul și Kitty vor fi ajutați de un ticălos, vorbăreț și necruțător de vesel, Perro (Harvey Guillén, What We Do in the Shadows).

Împreună, trio-ul nostru de eroi va trebui să rămână cu un pas înaintea lui Goldilocks (nominalizata la Oscar Florence Pugh, Văduva neagră / Black Widow) și a familiei Three Bears Crime, „Big” Jack Horner (câștigătorul Emmy John Mulaney, Big Mouth) și un terifiant vânător de recompense, Lupul cel mare și rău (Wagner Moura, Narcos).

 

 

Mumiile : Aventuri Moderne  

Titlu original: Mummies
An: 2023
Gen: Animation, Comedie, Family
Regizor: Juan Jesús García Galocha
 Mumiile : Aventuri Moderne 
Mumiile : Aventuri Moderne

Animația lui Juan Jesús García Galocha spune povestea a trei mumii care ajung în Londra zilelor noastre, unde pornesc în căutarea unui inel antic care a aparținut familiei regale și care a fost furat de prea ambițiosul arheolog Lord Carnaby.

 

 

Lilu,Lilu, Crocodilu 

Titlu original: Lyle, Lyle, Crocodile
An: 2022
Gen: Animation, Aventură, Comedie
Regizor: Josh Gordon, Will Speck
Actori: Javier Bardem, Scoot McNairy, Constance Wu, Brett Gelman
Lilu,Lilu,Crocodilu
Lilu,Lilu,Crocodilu

Având la bază cartea pentru copii cu același nume, lungmetrajul semnat de Josh Gordon și Will Speck spune povestea lui Lilu, un crocodil neobișnuit care trăiește în marele New York și care… nu mușcă.

 

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.