Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/03/2023
Artă & Cultură

Ziua Internațională a Poeziei la Muzeul Național al Literaturii Române Iași

Laura Cozmîncă De Laura Cozmîncă
Comentarii Ziua Internațională a Poeziei la Muzeul Național al Literaturii Române Iași Share Ziua Internațională a Poeziei la Muzeul Național al Literaturii Române Iași
Ziua Internațională a Poeziei la Muzeul Național al Literaturii Române Iași


Marți, 21 martie 2023, Ziua Internațională a Poeziei se sărbătorește la Muzeul Național al Literaturii Române Iași printr-un maraton de lecturi lirice online, Poeți nedebutați.

 

Înregistrările trimise de 32 de autori invitați vor fi publicate pe pagina de Facebook a  Atelierului de lectură „Junimea XXI”, evenimentul desfășurându-se pe tot parcursul zilei (poeziile vor fi încărcate la un interval de 5 minute
distanță).

Invitații care vor participa la a II-a ediție a maratonului de poezie sunt: Șerban Acasandrei, Ștefan Tudor Baciu, Lucian Balan, Vali Botezatu, Darius Brașov, Alexandra Emilia Bucur, Iustin Butnariuc, Anca Ioana Câdă, Gelu Ciocan, Beatrice Crețu, Cristina Maria Crudu, Ioana Danielescu, Emanuel Enache, Romina Hamzeu, Sebastian Hester, Cristian Lungu, Erna Matzepa, Amalia Mayer, Emilia Nedelcoff, Nadina Nicolov, Andreea Oprea, Andreea Petcu, Eva Roșu, Daniel Sascău, Simona Sigartău, Andrada
Strugaru, Cătălina Suditu, Dana Ștefan, Ioana Tătărușanu, David Topală, Ian Troia și Sorin Voicu.

Coordonatorul proiectului ce încurajează talentele literare este Cătălin-Mihai Ștefan.

Tot marți, de la ora 14:30, publicul este invitat în sala Studio J a Muzeului „Vasile Pogor” – Casa Junimii, la o Amiază de poezie românească & ucraineană. Un dialog intercultural, activitatea are ca scop descoperirea și promovarea poeziei din România și din Ucraina și contribuie la integrarea refugiaților ucraineni aflați în municipiul Iași.

Invitații evenimentului, Olha Pronina, specialistă relații sociale și interpretă la
Asociația Ukrainians in Iaşi, și Valentin Talpalaru, muzeograf MNLR Iași, vor lectura din poezia română și cea ucraineană, invitând publicul să descopere originalitatea celor două culturi.

Evenimentul va fi moderat de Diana Vrabie, muzeografă MNLR Iași, și Victoria Macari, manager proiect la Asociația Ukrainians in Iaşi, asociație care ajută ucrainenii din oraș să se integreze, oferindu-le informații și oportunități de angajare.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută