Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/03/2023
Artă & Cultură

Ziua Francofoniei la MNLR

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Ziua Francofoniei la MNLR Share Ziua Francofoniei la MNLR


Ziua Francofoniei la MNLR

MNLR sărbătorește francofonia și valorile europene pe care aceasta le reflectă – pacea, democrația și drepturile omului, diversitatea culturală și solidaritatea – în data de 20 martie 2023, la sediul expoziției de bază a muzeului din strada Nicolae Crețulescu 8.

În intervalul 12.00 – 17.00, în cadrul expoziției de bază, vor avea loc tururi ghidate în limba franceză (rezervări la programe@mnlr.ro).

Începuturile francofoniei se înscriu în secolul al XIX-lea, dar înțelesul ei actual, mult mai complex, vizează existența unui spațiu lingvistic și a unui set de valori împărtășite de țările în care se vorbește franceza, precum și posibilitatea de a realiza schimburi culturale și un dialog al ideilor între aceste țări.

Începând cu ora 17.00, vă așteptăm cu lecturi publice de poezie susținute de Ioana Crăciunescu, Magda Cârneci și Bogdan Ghiu și un recital susținut de Marius Bodochi. Evenimentul, moderat de Iuliana Miu, va fi acompaniat muzical de flautistul Ion Bogdan Ștefănescu, solist al Filarmonicii „George Enescu” și profesor la catedra de flaut din cadrul Universității Naționale de Muzică București. Evenimentul va fi deschis de Excelența Sa, Doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în România, și de prof. univ. dr. Ioan Cristescu, directorul MNLR.

Excelența Sa, Doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în România
Excelența Sa, Doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în România

Cu această ocazie, MNLR va lansa audioghidul în limba franceză în lectura lui Adeline Layer, creația grafică fiind semnată de Charlie Patrascu. Audioghidul, destinat turiștilor francezi și francofoni, prezintă într-un mod atractiv povestea celor mai importanți scriitori români și cele mai impresionante obiecte pe care muzeul le expune la sediul său din strada Nicolae Crețulescu 8. Audioghidul va fi disponibil pe aplicația MNLR, care se poate descărca de pe Play Store (Android) și App Store (Iphone).

Ziua Francofoniei la MNLR

Creație grafică: Charlie Patrascu

Pentru mai multe informații, vă rugăm să scrieți un mesaj la programe@mnlr.ro sau pe WhatsApp la 0736.598.451.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută