Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/03/2023
Lifestyle / Travel

TRAVEL | 5 oraşe de vizitat primăvara

Anamaria Grumeza De Anamaria Grumeza
Comentarii TRAVEL | 5 oraşe de vizitat primăvara Share TRAVEL | 5 oraşe de vizitat primăvara
travel


TRAVEL | 5 oraşe de vizitat primăvara

E oficial! A venit primăvara și odată cu aceasta, încă un motiv în plus de a călători. Chiar dacă temperaturile încă ne insuflă senzația anotimpului rece, putem începe totuși să ne planificăm vacanțele pentru perioada imediat următoare, pentru că natura va renaște cât de curând și ne dorim ca aceste momente să ne găsească în cele mai frumoase locuri!

Așadar, fără prea multă aglomerație, la prețuri relativ decente (nefiind sezon estival) și cu temperaturi în creștere, iată câteva orașe din Europa pe care să le vizitați în această primăvară:

MONTREUX, Elveția

travel

În regiunea Vaud, Elveția, se află orașul Montreux, unde domină liniștea și, totodată, splendoarea orașului, care poate fi privit drept o întoarcere în timp, în perioada Belle Epoque, datorită îmbinării de vechi și nou care îl descrie. Aici puteți avea parte de lungi promenade pe malul Genevei, bucurându-vă de vegetația mediteraneană, de pomii fructiferi, magnoliile, migdalii și de toate încântările oferite de oraș.

PLOVDIV, Bulgaria

travel

Ei bine, Bulgaria nu trebuie vizitată de români doar vara! Plovdiv, cunoscut drept capitala culturală a Bulgariei, este un oraș numai bun de vizitat pentru cei pasionați de istorie, întrucât acesta vine cu un bagaj istoric și cultural foarte generos. Astfel, acompaniat de frumusețea orașului, aici vei putea vizita Amfiteatrul Roman, centrul vechi al orașului, ruinele așezării tracice Eumolpias, Forumul Roman, Turnul cu Ceas, Muzeul Aviației și lista continuă.

AMSTERDAM, Olanda

travel

Din această listă nu putea lipsi consacratul Amsterdam, una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Europa. Lalele, arhitectură impresionantă, biciclete, muzee, cafenele, apă și iar apă – fiind un oraș construit pe apă, despre care se zice, de asemenea, că s-ar scufunda încetul cu încetul. Deci, încă un motiv pentru a-l vizita chiar primăvara aceasta!

STAVANGER, Norvegia

travel

Situat pe Coasta de Vest, orașul Stavanger este descris mai degrabă de echilibru și pace, dar tocmai armonia aceasta îi dă farmec. Chiar dacă imobilele sunt aproape identice, în aceeași culoare și în același stil, florile multicolore, iarba perfect verde și străduțele pietruite aduc pata de culoare.

PORTO, Portugalia

travel

Porto, orașul de pe malul Atlanticului, vă va cuceri cu arhitectura gotică, cu apusurile feerice de pe podul Dom Luis, cu muzica fado, cu emblematicul vin de Porto și chiar și cu peștele bacalhau. Aici, vă veți putea plimba cu funicularul, vizita cramele lor renumite, Biserica Sao Francisco, spectaculoasa lor gară sau poate optați pentru o croazieră pe râul Douro.

Acestea fiind spuse, să avem o primăvară cât mai „plimbăcioasă”!

Alte Articole, Știri din LIFESTYLE.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută