Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/03/2023
Muzică

Lalalar – live, în premieră la București – 23 martie, Control Club

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Lalalar – live, în premieră la București – 23 martie, Control Club Share Lalalar – live, în premieră la București – 23 martie, Control Club
Lalalar – live, în premieră la București – 23 martie, Control Club


Lalalar – live, în premieră la București – 23 martie, Control Club

Una dintre cele mai interesante apariții pe scena underground din Istanbul, trupa Lalalar va concerta în premieră la București – joi, 23 martie, la Control Club.

Biletele sunt disponibile în rețeaua .

Puternic influențați de rock-ul psihedelic anatolian al anilor ’70, dar și de muzica optzecistă și dark-wave-ul omniprezent în underground-ul din Istanbul, Lalalar cântă împreună din 2018.

După apariții de succes în festivaluri europene (Le Guess Who, Trans Musicales), trio-ul a lansat anul trecut albumul de debut, Bi Cinnete Bakar, un mix inedit de energie punk, muzică electronică și instrumente tradiționale.

Lalalar – live, în premieră la București – 23 martie, Control Club

Compozitorul Ali Güçlü Şimşek explică numele trupei:

„În istoria otomană, Lala este înțeleptul, învățătorul sultanilor. Dar în același timp, în argou, înseamnă o persoană care habar n-are despre ce vorbește.”

Prin urmare, Lalalar ar fi un fel de „wise guys” care nu se iau prea mult în serios, cu o istețime combativă ce se regăsește de altfel în piesele lor.

Lalalar – live, în premieră la București – 23 martie, Control Club
Lalalar band photo (c)Ahmet Budak

Lalalar sunt renumiți pentru show-urile live energice, atât pe scenele marilor festivaluri, cât și în concerte DIY, în parcări din Istanbul, la întrunirile organizațiilor civice, o parte importantă a vibrantei scene underground locale, unde „trupe noi apar în fiecare zi”, spune Şimşek. La fel cum scena punk din Marea Britanie a fost alimentată în anii ’70 de revolta tinerilor față de politicile conservatoare ale lui Margaret Thatcher, tineretul din Turcia lui Erdoğan este mereu în căutare de noi mijloace de expresie prin muzică:

„Din underground și până în cluburile posh, publicul este mereu prezent pentru actele artistice originale”, spune Şimşek.

Furious electro-techno-rock from Istanbul – Backseat Mafia

A pounding beat and circuitous guitar melody situates the band in a delightful interzone between booming industrial rock and heady prog. – Bandcamp Daily

https://lalalar.net/

Lalalar – Yamyam (video):

Concertul Lalalar de la București este organizat de Control Club cu sprijinul OneDay. Facebook event.

Biletele, în valoare de 65 de lei, pot fi achiziționate online pe Eventbook.ro sau din rețeaua partenerilor Eventbook.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută