Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 19/03/2023
Film / Cine Combo

CINE COMBO | Pe marile ecrane: „The Eight Mountains” & „Un beau matin”!

Silvia Trașcă De Silvia Trașcă
Comentarii CINE COMBO | Pe marile ecrane: „The Eight Mountains” & „Un beau matin”! Share CINE COMBO | Pe marile ecrane: „The Eight Mountains” & „Un beau matin”!
pe marile ecrane


Candoare, prospețime și emoție în luna martie, pe marile ecrane!

Cinematografele își deschid larg ușile pentru a face loc aerului de primăvară și miresmei unor lansări impresionante pe marile ecrane. În luna martie, pregătește-te să trăiești odată cu personajele o serie de emoții intense, povești de viață unice și meditații profund umane, în două drame de excepție.

The Eight Mountains

(r: Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch)

The Eight Mountains - pe marile ecrane

O poveste despre doi băieți din familii, clase și lumi foarte diferite. The Eight Mountains (Le otto montagne) este o capodoperă cinematografică, filmată de regizorii Felix van Groeningen și Charlotte Vandermeersch. Adaptat după cel mai bine vândut roman al lui Paolo Cognetti, filmul prezintă prietenia de decenii dintre Pietro și Bruno. Cei doi s-au întâlnit când erau doar niște băieți de 11 ani, într-o vară în Grana, un sat de munte din nord-vestul Italiei. The Eight Mountains se bazează pe multe metafore vizuale perfecte pentru a marca apropierea dintre doi bărbați dornici să vorbească despre ceea ce îi leagă. Regizorii belgieni au fost extrem de precauți să spună o poveste atât delicată, cât și curajoasă, filmând-o cu o eleganță stoică.

Filmul e o meditație inteligentă asupra capacității noastre de iubire și asupra modului în care aceasta este modelată de experiențele arbitrare și ireversibile ale copilăriei. The Eight Mountains rulează în cinematografe din 24 martie.

Un beau matin

(r: Mia Hansen-Løve)

Un beau matin - pe marile ecrane

Un film despre grija pentru oameni și pentru sine, o modalitate de a ne simți în mod crucial conectați la timpul prezent. One Fine Morning (Un beau matin), film câștigător al unui premiu la Cannes, spune povestea Sandrei, o tânără mamă care îşi creşte singură fiica. Marea provocare din viaţa familiei este tratamentul tatălui Sandrei, Georg, care suferă de o boală degenerativă. Faptul că Sandra este traducătoare nu este cu siguranță un detaliu întâmplător – munca ei este de a elucida lucruri pentru alții, de a ghida oamenii către înțelegere, în timp ce filtrează lumea prin propria matrice de cunoștințe. Sandra îl reîntâlneşte pe Clément, un vechi amic cu care se înfiripă o poveste de dragoste.

Scris și regizat de Mia Hansen-Løve, filmul oferă un sentiment de devastare: indiferent de cât de mult efort depune în relații, Sandra va trebui să-și ia rămas bun de la tatăl ei, la un moment dat. Privim cum protagonista are grijă de tatăl și de fiica ei, explicându-le lumea, una la începutul timpului, cealaltă la sfârșit. Un beau matin are premiera pe marile ecrane pe 31 martie.

Alte Articole, Știri din FILME.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută