Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 17/03/2023
Artă & Cultură Film

”Înainte de fix” | Scândurile de lemn prăfuite și sutele de aplauza

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii ”Înainte de fix” | Scândurile de lemn prăfuite și sutele de aplauza Share ”Înainte de fix” | Scândurile de lemn prăfuite și sutele de aplauza
Înainte de fix


”Înainte de fix” | Scândurile de lemn prăfuite și sutele de aplauze

De pe scena construită de ei înșiși, cei din echipa de producție a scurtmetrajului ”Înainte de fix” au urcat pe scena sutelor de aplauze ale oamenilor din public. Premiera din 10 martie a filmului a fost un real success pentru industriile creative din România, deoarece grupul de tineri implicați în producția unei opere cinematografice au reușit să realizeze o sumedenie de lucruri importante pentru societatea în care trăim, câteva dintre ele fiind:

  • promovarea spațiilor neconvenționale din Cluj-Napoca (Casa Tranzit) și accentuarea importanței susținerii financiare a acestora, în special de către instituțiile de stat
  • creșterea gradului de conștientizare a existenței ONG-urilor care se ocupă de bunăstarea persoanelor vulnerabile în județul Cluj (Asociația Lumea Ca Lumea) și derularea unor campanii de strângere de fonduri pentru a asigura buna desfășurare a activităților acestora
  • încurajarea tinerilor elevi și studenți în realizarea proiectelor în care cred cu tărie, dar care par dificil de organizat
  • formarea relațiilor între membrii unor ONG-uri și firme din Cluj-Napoca și aducerea împreună a acestora în vederea organizării unui proiect cultural autentic

Înainte de fix

Pe lângă mulțumirile pe care vrem să le aducem tututor celor implicați în producerea acestui scurtmetraj, am dori să ne arătăm recunoștința sponsorilor și partenerilor noștri:

Lumea ca Lumea – producător film & organizator eveniment
Daisler Asociatia – coproducător film
Luna Cleaning – sponsor producție
Casa Tranzit – gazdă eveniment
Evobits Information Technology – sponsor eveniment
Lecom – sponsor eveniment
Pancake House – sponsor meniuri vegetariene
La Tina Bistro – sponsor platouri
Stațiunea viticolă Apoldia Maior – USAMV Cluj-Napoca – sponsor vinuri
Zipp It – partener petrecere

Înainte de fix

Mulțumim tuturor voluntarilor implicați în realizarea evenimentului din 10 martie! Fără voi, acest eveniment era mult mai dificil de organizat și, de aceea, efortul depus este unul demn de admirat. Mai avem multe experiențe de trăit împreună, așa că abia așteptăm să ne revedem!

Activitățile legate de acest proiect nu se termină aici, de aceea vă invităm să urmăriți paginile de social media ale filmului pentru a afla mai multe informații despre acțiunile viitoare, aici.

Înainte de fix

Detalii despre regizor

Paul Andrei Dragoș s-a născut pe 14 aprilie 1999 în Baia Mare, originar din satul Sârbi, comuna Fărcașa. A făcut gimnaziul la Școala Gimnazială “Lucian Blaga” din Fărcașa și studiile liceale la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” din Baia Mare.

Absolvent al Facultății de Teatru și Film din Cluj, a studiat Filmologia, fiind specializat pe scenaristică și critică de film. Este scriitor de ficțiune pentru tineri, având în portofoliu romanul de debut Chemarea lui Void: N&V, publicat în 2021 de editura Casa Cărții de Știință și regizor al scurtmetrajului de debut Înainte de fix.

Am vrut ca filmul ăsta să existe pentru că totul trebuie să înceapă de undeva. Am vrut să scriu o poveste și să fac un film despre ceva de care-mi păsa și, să sperăm, publicul care va vedea filmul va înțelege care sunt pasiunile mele. Dar, mai presus de toate, eram pornit să fac asta ca să știu că este în puterile mele să smulg din mintea mea o poveste ce mă obsedează și s-o pun pe ecran, s-o pot împărtăși celorlalți.

Bineînțeles, aspectele practice ale procesului au fost cele care au dat bătăi enorme de cap. Dacă filmele s-ar putea face doar scriind un text și mergând o zi la filmare, aș face câte unul săptămânal. – Paul Andrei Dragoș (fragment din interviul acordat LiterNet.ro)

Interviul poate fi citit integral aici.

Foto: Acatrinei Paula & Duță Raluca
(Premiera ”Înainte de fix”, 10 martie, 2023, Cluj-Napoca)

#inaintedefixfilm

Înainte de fix

Înainte de fix

Înainte de fix

Înainte de fix

Înainte de fix

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută