Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/03/2023
Artă & Cultură

„Sub același cer” – Licitație de artă în sprijinul victimelor cutremurelor din Turcia și Siria

Laura Cozmîncă De Laura Cozmîncă
Comentarii „Sub același cer” – Licitație de artă în sprijinul victimelor cutremurelor din Turcia și Siria Share „Sub același cer” – Licitație de artă în sprijinul victimelor cutremurelor din Turcia și Siria
„Sub același cer” - Licitație de artă
Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași invită publicul la Palatul Culturii, miercuri, 15 martie 2023, începând cu ora 19.00, la licitația de artă „Sub același cer“, organizată în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași și Clubul Rotary Iași.

 

Evenimentul este organizat cu scopul de a sprijini victimele cutremurelor din Turcia și Siria, în urma cărora mii de oameni și-au pierdut viața.
Acesta reunește 27 de pictori și sculptori ieșeni, care într-un gest de solidaritate contribuie prin donațiile lor la ajutorarea celor care au cu adevărat nevoie de sprijin: Felix Aftene, Vladlen Babcinețchi, Bogdan Bârleanu, Zamfira Bîrzu, Smaranda Bostan, Cezarina Caloian, Gabriel Caloian, Radu Carnariu, Claudiu Ciobanu, Marinela Ciobanu, Adrian Crîșmaru, Rodica Crîșmaru, Cristian Diaconescu, Gabriela Drinceanu, Sabin Drinceanu, Valentina Druțu, Daniela Grapă, Gheorghe Lungu, Manuell Mănăstireanu, Eugen Mircea, Traian Mocanu, Ana Maria Negară, Constantin Tofan, Andrei Alecsandru Pantea, Liviu Suhar, Dragoș Pătrașcu și Cristian Ungureanu.
Suntem onorați să găzduim această licitație. Este un eveniment de coeziune și binefacere, ce urmărește doar sprijinirea victimelor cutremurului devastator, oferind o lumină de speranță prin lucrările de artă expuse spre vânzare. – drd. Valentina Druțu, manager interimar al Complexului Muzeal Național „Moldova
Evenimentul Sub același cerva fi moderat de Cătălin Sava și înregistrat și transmis de TVR Iași.
Fondurile strânse în urma licitației vor fi gestionate de Clubul Rotary Iași împreună cu organizațiile similare din Turcia.
Invităm firmele ieșene, iubitorii de artă, de bine și de implicare socială, să fie alături de noi în acest act de solidaritate. Renumiți pictori și sculptori ieșeni sunt alături de victimele cutremurului din Turcia și Siria într-un eveniment unic în țară, de ajutorare și de unitate. Inițiativa a venit chiar din partea membrilor filialei din Iași, cunoscuți pentru generozitatea cu care se implică în proiecte sociale – afirmă dr. Maria Bilașevschi, președinte interimar al UAPR – Filiala Iași.
Cei interesați să achiziționeze o lucrare de artă vor putea face oferta în ziua deschiderii licitației, urmând a vira suma corespunzătoare în contul Asociației „Clubul Rotary Iași”: IBAN RO27BTRLRONCRT0624600601, menționând la detaliile de plată autorul și titlul lucrării achiziționate.Lucrările licitate vor putea fi achiziționate și online de pe website-ul www.uapriasi.ro începând cu data de 16 martie 2023.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută