Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/03/2023
Artă & Cultură / Performing arts

„Giselle” și „Nabucco”, în cea de-a doua săptămână din martie 2023 pe scena ONB

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii „Giselle” și „Nabucco”, în cea de-a doua săptămână din martie 2023 pe scena ONB Share „Giselle” și „Nabucco”, în cea de-a doua săptămână din martie 2023 pe scena ONB
„Giselle” și „Nabucco”, în cea de-a doua săptămână din martie pe scena ONB


„Giselle” și „Nabucco”, în cea de-a doua săptămână din martie pe scena ONB

Cea de-a doua săptămână a lunii martie aduce pe scena Operei Naționale București două titluri importante din repertoriul clasic universal, spectacolul de balet „Giselle” de Adolphe Charles Adam și spectacolul de operă „Nabucco” de Giuseppe Verdi.

Sâmbătă, 11 martie, ora 18:30, vă propunem spectacolul de balet „Giselle” de Adolphe Charles Adam, conducerea muzicală Ciprian Teodorașcu. Considerat unul dintre marile balete romantice, „Giselle” a fost interpretat pentru prima oară la Paris în 1841. Producția modernă, de care publicul spectator se poate bucura pe toate scenele mari ale lumii, a fost coregrafată de Marius Petipa pentru baletul imperial.

" "
„Giselle” și „Nabucco”, în cea de-a doua săptămână din martie pe scena ONB
Giselle

Duminică, 12 martie, ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul cu opera „Nabucco” de Giuseppe Verdi, conducerea muzicală Vlad Conta. Montarea este una dintre cele mai longevive creații din istoria Operei Naționale București. Pentru această producție, regretatul regizor Hero Lupescu, unul dintre cei mai apreciați creatori de spectacole din istoria teatrului liric românesc, obișnuit să lucreze cu ansambluri mari, a reușit să dea o personalitatea deosebită Corului, transformându-l într-un singur personaj, la fel cum era perceput rolul său în teatrul antic.

„Giselle” și „Nabucco”, în cea de-a doua săptămână din martie pe scena ONB
Nabucco

Bilete online AICI și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută