Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/03/2023
Artă & Cultură / Carte

Lansare de carte | „Războiul spionilor: acțiunile secrete ale exilului românesc la începutul comunismului”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Lansare de carte | „Războiul spionilor: acțiunile secrete ale exilului românesc la începutul comunismului” Share Lansare de carte | „Războiul spionilor: acțiunile secrete ale exilului românesc la începutul comunismului”
Lansare carte Războiul spionilor


Lansare de carte | „Războiul spionilor: acțiunile secrete ale exilului românesc la începutul comunismului”

Editura Corint și Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Blvd.Regina Elisabeta, nr.38) vă invită vineri, 3 martie, începând cu ora 18:30, la lansarea cărții Războiul spionilor: acțiunile secrete ale exilului românesc la începutul comunismului, de Lucian Vasile, publicată recent în imprintul Corint Istorie Autori Români, coordonat de Florin-Răzvan Mihai. Cartea este disponibilă pe site-ul edituracorint.ro și în librăriile din toată țara.

Titlurile din colecția Corint Istorie Autori Români se găsesc, de asemenea, pe site-ul edituracorint.ro.

Alături de autor, la eveniment vor participa Stejărel Olaru (istoric) și Silviu Moldovan (istoric). Discuția va fi moderată de Simona Preda.

Lansarea va fi transmisă live pe paginile de Facebook Editura Corint, Corint Istorie și PressHub, și pe canalele de YouTube Editura Corint și PressHub.

Lansare carte Războiul spionilor

Volumul fascinează de la primele sale pagini, purtând cititorul pe urmele unor personaje desprinse parcă din filme cu spioni, care defilează cu nonșalanță între București, Viena, Paris și Salzburg, ducând la îndeplinire diverse misiuni cu caracter secret, pe frontul nevăzut al începutului de Război Rece.

„Prin cercetarea întreprinsă, Lucian Vasile pune la dispoziția cititorilor nu numai o istorie a structurii de spionaj denumite Serviciul de Informații al Militarilor Români din Exil (SIMRE), ci și fragmente de istorie a exilului românesc și a rezistenței anticomuniste.” LAURENȚIU CONSTANTINIU

„Regăsim în biografia persoanelor implicate în operațiunile SIMRE și ale Securității, deopotrivă, tipologii umane dintre cele mai diverse: aventurieri, luptători pentru cauză (fie că sunt legionari sau de alte convingeri politice), trădători, naivi, idealiști (fie că sunt prizonieri ai propriilor sentimente sau chiar cred că pot contribui la răsturnarea ordinii politice), profitori (cei care se gândesc că pot obține câștiguri materiale prin organizarea rețelelor transfrontaliere pentru scoaterea anumitor persoane din țară).” MIOARA ANTON

„Folosirea documentelor de arhivă și a literaturii edite este însoțită de un stil narativ deosebit, care transformă textul efectiv într-o lectură captivantă, ce formează ușor imagini aproape cinematografice, centrată în jurul unor destine frânte de implicarea directă sau, și mai dramatic, indirectă în operațiuni de culegere de informații.

Prezența în lucrare a unor oameni de diferite categorii sociale, din București sau provincie, implicați mai mult sau mai puțin, cu voie sau din întâmplare, în activități ofensive ne oferă o istorie umană a primului deceniu de regim comunist în România, particularizată, cu speranțe, iluzii, frustrări.” EMANUEL PLOPEANU

Această carte a apărut cu sprijinul Fundației Konrad Adenauer. Conținutul acestui volum nu reprezintă obligatoriu poziția oficială a acesteia.

Editura Corint a fost clasificată în Categoria A, la capitolul Istorie și studii culturale, de către Consiliul Național al Cercetării Științifice din România.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută