Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/02/2023
Artă & Cultură / Carte

Lansare de carte: „Psihoterapia Psihodinamică Pozitivă” | 22 februarie 2023

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Lansare de carte: „Psihoterapia Psihodinamică Pozitivă” | 22 februarie 2023 Share Lansare de carte: „Psihoterapia Psihodinamică Pozitivă” | 22 februarie 2023
Lansare de carte: „Psihoterapia Psihodinamică Pozitivă” | 22 februarie 2023


Lansare de carte: „Psihoterapia Psihodinamică Pozitivă” | 22 februarie 2023

Asociația de Psihoterapie Pozitivă are plăcerea de a vă invita miercuri, 22 februarie 2023, de la ora 18:00, la Casino – Centrul de Cultura Urbană (Parcul Central „Simion Bărnuțiu”, Cluj-Napoca), unde va fi lansat volumul „Psihoterapia Psihodinamică Pozitivă – Bazele științifice, conceptele psihodinamice de bază, diagnosticarea, indicația, planificarea terapiei și tehnicile terapeutice” de Udo Boessmann și Arno Remmers.

Suntem onorați să putem organiza acest eveniment în România în prezența domnului dr. Arno Remmers, unul dintre autori. Întâlnirea se va derula în limba engleză, fără traducere și va fi una interactivă, moderată de Ovidiu Damian. În cadrul evenimentului, vom căuta împreună răspunsuri la întrebarea: „De ce am nevoie pentru a fi un psihoterapeut bun pentru clienții mei?”.

Lansare de carte: „Psihoterapia Psihodinamică Pozitivă” | 22 februarie 2023

Despre manual

Cartea a apărut pentru prima dată în Germania și în prezent este tradusă în Turcia, Polonia, Albania și România. Alte țări care se pregătesc să lanseze cartea sunt Bulgaria, China, Rusia și Ucraina.

„În 1998 Nossrat Peseschkian, Udo Boessmann, Helmut Röthke și Arno Remmers au decis să scrie o carte care urma să identifice clar Psihoterapia Pozitivă cu metodele de intervenție psihodinamică. În același timp, urma să ajute psihoterapeuții pozitiviști să înțeleagă și să descrie instrumentele Psihoterapiei Pozitive în conceptele și termenii psihoterapiei psihodinamice. Astfel, în 2001, sub conducerea lui Udo Boessmann, a fost publicată prima ediție a „Ghidului practic pentru psihoterapia de profunzime”, scrisă în comun de lectorii Academiei Wiesbaden, Germania, ghid pentru formarea psihoterapeuților psihodinamici. Cartea a ajuns să fie un „manual de supraviețuire” pentru mulți psihoterapeuți.

Între timp, în 20 de ani, cartea a devenit o carte clasică, cu peste 7 ediții, cu revizuiri aduse de cei doi editori și autori, Udo Boessmann și Arno Remmers, și literatură obligatorie la multe academii germane de formare în psihoterapie. Este o „carte all-in-one”. Autorii au reușit să explice termenii și conceptele complexe ale psihoterapiei (psihodinamice) într-un mod clar. Cartea este potrivită în special pentru psihologii și medicii care lucrează ca psihoterapeuți sub supervizare.

Dar a devenit, de asemenea, un însoțitor constant și o carte de referință pentru mulți participanți la formare, pentru examinarea intermediară înainte de începerea fazei de supervizare, pentru pregătirea prezentărilor de caz și pentru pregătirea pentru examenele de stat (din Germania).” – dr med Hamid Peseschkian – preșendintele World Association of Positive Psychotherapy

Despre APP

Asociația de Psihoterapie Pozitivă este membră a World Association of Positive Psychotherapy (WAPP), acreditată de Asociația Europeană de Psihoterapie (EAP), si esre recunoscută ca furnizor de formare profesională continuă de către Colegiul Psihologilor din România (CPR). Mai multe informații despre activitatea asociației și formarea în Psihoterapie Pozitivă găsiți pe site-ul: https://positum.ro

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută