Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 17/02/2023
Film / Point of View TV

POINT OF VIEW | Bleach: Thousand-Year Blood War

Ștefan Iancu De Ștefan Iancu
Comentarii POINT OF VIEW | Bleach: Thousand-Year Blood War Share POINT OF VIEW | Bleach: Thousand-Year Blood War
Bleach


“Cu o animație nouă, absolut superbă, voice acting răvășitor, atât în engleză, cât și în japoneză și un ritm alert, am putut să zic cu încredere că Bleach s-a întors.” (Ștefan Iancu)

Termenul de Big Three este unul relativ nou, dar s-a întipărit deja destul de bine în conștiința colectivă, fie că e vorba de sport, filme sau muzică. Este folosit din ce în ce mai des, cu scopul de a marca trei nume importante ale unui anumit domeniu care se separă de restul, fiind considerate cele mai bune trei, iar titlul de cel mai bun poate merge la oricare, în funcție de persoana pe care o întrebi.

Așa cum sunt Nadal, Federer și Djokovic pentru tenisul masculin sau The Dollars Trilogy pentru genul western, așa și lumea anime-urilor de tip snen (adică benzi desenate japoneze destinate băieților de 15-16 ani) are propriul ei Big Three: One Piece, Naruto și, nu în ultimul rând, Bleach.

POINT OF VIEW | Bleach: Thousand-Year Blood War

Manga cu același nume, creată de Tite Kubo, s-a bucurat de un succes enorm atât în Japonia, cât și la nivel internațional și, cum se întâmplă adesea cu titlurile care au succes, un serial animat a fost inevitabil. Și uite așa, în 2004, în casele fanilor din toată lumea a răsunat prima oară piesa Orange a japonezilor de la *Asterisk, deja asociată cu intro-ul serialului, care avea să devină una dintre cele mai iconice cântece ale anilor 2000.

Bleach: Thousand-Year Blood War

După opt ani plini de suișuri și coborâșuri, sezoane întregi care nu erau bazate pe manga și o comunitate uriașă de fani, care era foarte împărțită, Bleach s-a încheiat abrupt în 2012, fără ca ultima parte din manga să fie animată. În timp ce competitorii direcți, One Piece și Naruto deja întrecuseră fiecare câte 20 de sezoane și erau clar pe o treaptă ascendentă, Bleach murise, și cu el și orice speranță a fanilor. Totul până în 2021, când, spre surprinderea tuturor, cei de la Studio Pierrot au anunțat că în toamna anului 2022 vor lansa ultima parte a serialului, denumită the Thousand-Year Blood War arc.

POINT OF VIEW | Bleach: Thousand-Year Blood War

Și uite așa, în noiembrie anul trecut, copilul din mine, care venea mai repede de la școală acum 12 ca să prindă serialul pe Animax, s-a trântit în fața laptop-ului și s-a bucurat până la lacrimi de reîntâlnirea cu Ichigo Kurosaki și gașca lui de prieteni, care i-au făcut copilăria atât de frumoasă. Cu o animație nouă, absolut superbă, voice acting răvășitor, atât în engleză, cât și în japoneză și un ritm alert, am putut să zic cu încredere că Bleach s-a întors. Și în ce stil! Atenția la detalii a celor de la Studio Pierrot se vede cu ochiul liber. Este tot ceea ce fanii serialului cu care au crescut ar fi meritat să vadă, și încă pe atât!

Îmi place să cred că există mulți oameni care sunt acum în situația mea. Niște tineri adulți care încearcă să își găsească un rol în viață și probabil sunt cu capul într-o mie de direcții. Dar care au dat totul la o parte și, măcar pentru câteva ore, au uitat de tot și toate și au putut să își umple sufletul de bucurie când au început să se uite la un nou sezon al unui desen animat care le-a marcat copilăria.

» Vezi și alte recomandări din capitolul POINT OF VIEW.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută