Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/02/2023
Artă & Cultură

Constantin Chiriac, directorul TNRS și președintele FITS, salută inițiativa Primăriei Sibiu de a achiziționa Fabrica de Cultură: ”Sperăm să devină o realitate”

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Constantin Chiriac, directorul TNRS și președintele FITS, salută inițiativa Primăriei Sibiu de a achiziționa Fabrica de Cultură: ”Sperăm să devină o realitate” Share Constantin Chiriac, directorul TNRS și președintele FITS, salută inițiativa Primăriei Sibiu de a achiziționa Fabrica de Cultură: ”Sperăm să devină o realitate”

Fabrica de Cultură din Sibiu, un spațiu în care Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă de ani de zile spectacole de teatru, va fi cumpărată de Primăria Sibiu. Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, a anunțat printr-o declarație de presă, faptul că salută inițiativa municipalității de a participa la licitație și speranța ca acest centru cultural să devină o realitate.

„Salutăm acordul Primăriei Sibiu de a se implica în achiziția Fabricii de Cultură prin participarea la licitație și mulțumim tuturor serviciilor care au reușit să găsească calea legală pentru această acțiune. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat, în primul rând doamnei primar Astrid Fodor, care încă de anul trecut a dorit împlinirea acestui obiectiv, dar nu s-au întrunit toate condițiile legale. Mulțumim tuturor și sperăm ca ceea ce înseamnă obiectivul Fabrica de Cultură să devină o realitate a Sibiului, o structură care este atât de plină de conținut”, a transmis Chiriac.

Fabrica de Cultură din Sibiu este o fostă hală industrială transformată în săli de spectacole. Aici, se joacă anual celebrul spectacol „Faust”, de J. W. Goethe, în regia lui Silviu Purcărete. Tot în sălile de aici sunt prezentate și alte spectacole: „Povestea prințesei deocheate”, după un scenariu de Silviu Purcărete inspirat din Sakura Hime Azuma Bunshô, de Tsuruya Nanboku al IV-lea, regia Silviu Purcărete, iar anul trecut Naționalul sibian a prezentat tot aici două premiere: „MASS”, de Fran Kranz, regia Andrei și Andreea Grosu, și „Jocuri, vorbe, greieri…”, regia Silviu Purcărete.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută