Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/02/2023
Artă & Cultură Muzică

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 13 – 19 februarie 2023

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 13 – 19 februarie 2023 Share BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 13 – 19 februarie 2023
București. Evenimente București. Știri București. Bucuresti aLive


BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 13 – 19 februarie 2023 – recomandări de evenimente

My Cuban Valentine | Restaurant Elisabeta

My Cuban Valentine

Fie că ai găsit deja sufletul pereche sau te afli în căutarea lui, sărbătoarea iubirii este pentru toți, iar cel mai perfect mod de a petrece este cu muzica și dansul preferate ale pasiunii: stilul latino – marți, 14 februarie de la ora 20:00, la Restaurant Elisabeta te așteaptă My Cuban Valentine.

The Cuban Project revine pe scena Restaurantului Elisabeta pentru un spectacol special de Ziua Îndrăgostiților. Muzica live întâmpină cupluri de toate vârstele cu ritmurile sale latino, cu cele mai indragite hituri latino care îți vor bucura auzul, în timp ce preparatele pregatite de chef-ul Restaurantului îți vor încântă toate simțurile. Componentă artistică: Omar Secada (voce & pian), Alexander Himely (percutie & voce) și Harvis Cuni (voce). Bilet: 199 lei (teatrulelisabeta.ro).

 

Întâmplări stranii în Pipera | Teatrul Apropo

Întâmplări stranii în Pipera - TEATRUL APROPO

Unde vei fi peste 10 ani? Dar 10 zile? 10 minute? Lumea de ieri e alta față de cea de azi și diferă complet de cea de mâine. Întâmplări stranii în Pipera, de marți, 14 februarie, ora 17:00, de la Teatrul Apropo, te invită ca, timp de o oră sau poate ceva mai mult, să fii erou în propria poveste pe care o vor construi simțurile tale și o vei descoperi împreună cu noi, la capătul câtorva „întâmplări stranii”.

Este un performance imersiv, care nu cunoaște limita dintre realitatea întâmplătoare și actul artistic. Scenariul construiește un traseu inițiatic care începe la Ceainăria 5 O’Clock Tea din Pasajul Universității. Ai grijă să te îmbraci cu haine comode, să ai la tine telefonul mobil încărcat și o pereche de căști audio. Scenariul și regia: Radu Popescu. Performeri: Teodora Daiana Păcurar, Luiza Ghindă, Sidonia Doica, Cătălin Nicolau, Dorin Enache și Teodor Ghiță. Bilet: 80 lei (eventbook.ro).

 

Sherlock Holmes și Jack Spintecătorul | Teatrul Avangardia

Sherlock Holmes

Ne mutăm în Londra anului 1880, într-o lume plină de mister, în care cel mai cunoscut detectiv din lume ajunge față în față cu cel mai înfricoșător criminal în serie din istorie: Sherlock Holmes și Jack Spintecătorul, sâmbătă 18 februarie, de la ora 15:00, la Teatrul Avangardia.

O serie de crime oribile petrecute în cartierul Whitechapel zguduie opinia publică. Inspectorul Lestrade, disperat de situație și de presiunea mediatică, ajunge în Baker Street 221B pentru a-l angaja pe celebrul Sherlock Holmes care, împreună cu nelipsitul doctor Watson, va demara investigațiile pentru a-l găsi și a-l da în vileag pe teribilul criminal poreclit Jack Spintecătorul. Regia: Ricard Reguant. Distribuție: Șerban Gomoi, Victor Bucur, Ana Odagiu, Pavel Bârsan, Andreea Mateiu, Alex Conovaru, Tache Florescu, Andreea Hristu, Vitalie Bichir, Alexandra Aga, Daniel Burcea, Cătălin Vîlcu/Marian Purcel și Teodora Crișan. Bilet: 120/150 lei (teatrulavangardia.ro).

 

Motanul Încălțat | Opera Națională București

Motanul Încălțat

Cu mic, cu mare, toată lumea este chemată duminică, 19 februarie, de la ora 11:00, la Opera Națională București, să ia parte la aventurile celui mai năzdrăvan animăluț: Motanul Încălțat.

Folosind nenumărate trucuri pentru a obține putere, bogăție și mâna unei prințese pentru stăpânul lui, i-a cucerit de-a lungul timpului nu doar pe regizorii de teatru și film, ci și pe compozitori care, pornind de la basmul lui Perrault, au scris lucrări de operă remarcabile. După mai bine de 40 de ani de la premieră, în 2006, „Motanul încălțat” a fost din nou pus în scenă la Opera Națională, de data aceasta de către regizorul de teatru Gelu Colceag, care și-a făcut, prin acest spectacol, debutul în regia de operă. Maestru de cor: Daniel Jinga și Adrian Ionescu. Dirijor: Ciprian Teodorașcu. Distribuție: Cristina Eremia, Cristina Maria Oltean, Mihaela Ișpan, Andrei Petre, Liviu Indricău, Dan Indricău, Valentin Vasiliu, Ion Dimieru, Horia Sandu, Valentin Racoveanu, Lucian Corchiș, Florin Simionca, Filip Panait, Vasile Chișiu, Daniel Filipescu și Antonia Ionescu. Bilet: 15/25/50/90/110 lei (tickets.operanb.ro).

Recomandări de TEODORA BRATU

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută