Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 12/02/2023
Film

VIDEO | Portret Paul Mescal: producții must see cu actorul irlandez

Silvia Trașcă De Silvia Trașcă
Comentarii VIDEO | Portret Paul Mescal: producții must see cu actorul irlandez Share VIDEO | Portret Paul Mescal: producții must see cu actorul irlandez
paul mescal


VIDEO | Portret Paul Mescal: producții must see cu actorul irlandez

Cu fiecare deceniu, industria cinematografică produce o altă sumă de talente care să se alăture actorilor veterani care i-au inspirat să se alăture showbiz-ului în primul rând. Fără îndoială, actorul irlandez Paul Mescal este una dintre aceste vedete în ascensiune, care s-a bucurat de un succes fulgerător în industria filmului și TV încă de la rolul său de debut în serialul de succes de la BBC ”Normal People”, bazat pe cartea lui Sally Rooney.

Actorul irlandez, în vârstă de 26 de ani, a fost nominalizat la Oscar pentru rolul din filmul ”Aftersun”. Faima lui Paul Mescal este în plină ascensiune, cu o serie de roluri viitoare pentru regizori importanți. 

El a crescut în Maynooth, unde a făcut parte din echipa de fotbal galez, înainte de a merge la studii în Dublin. Mescal este la bază actor de teatru, după absolvirea The Lir Academy din Dublin acesta jucând în piese mari precum „Marele Gatsby“, „Visul unei nopți de vară“ sau „Portretul artistului la tinerețe“.

După câteva roluri de succes pe scenă, personajul lui Mescal din ”Normal People” l-a propulsat aproape instantaneu spre succesul în industrie, jucând alături de Daisy Edgar-Jones în drama emoționantă. Câștigând un premiu BAFTA TV pentru cel mai bun actor principal pentru interpretarea sa, Mescal a continuat serialul cu un rol principal în videoclipul muzical al artistei Phoebe Bridgers „Savior Complex”, ceea ce a condus ulterior la o relație între cei doi.

paul mescal

Succesul l-a urmat pur și simplu pe Mescal de atunci, apărând în filmul de trei ori nominalizat la Oscar ”The Lost Daughter” alături de Olivia Colman, precum și de ”God’s Creatures” în 2022. Totuși, cea mai mare realizare a sa a coincis cu cinematograful. Debutul regizoarei Charlotte Wells, ”Aftersun”, unde are rolul principal este o capodoperă contemporană care își lasă amprenta asupra sezonului de premiere de film.

Ei bine, se pare că acum a ajuns oficial în vârful muntelui după ce a fost anunțat ca nominalizat surpriză pentru Cel mai bun actor la Oscar 2023. În ciuda faptului că a fost primul său rol principal într-un film, rolul emoționant al lui Mescal în drama tată-fiică i-a câștigat și recunoașterea la Premiile BAFTA și Critics Choice Awards.

Actorul joacă în prezent în „A Streetcar Named Desire” de la Teatrul Almeida din Londra. Cu recenzii excelente pentru acea performanță, un zvon despre continuarea „Gladiator” și această nominalizare la Oscar, nu există moment mai potrivit pentru a explora cariera tânărului actor. De aceea, ți-am pregătit o listă cu producții în care îl poți urmări pe Mescal în timp ce își demonstrează talentul extraordinar.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută