Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 11/02/2023
Film

„Ant-Man and the Wasp: Quantumania” dă tonul pentru următoarele filme Marvel

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii „Ant-Man and the Wasp: Quantumania” dă tonul pentru următoarele filme Marvel Share „Ant-Man and the Wasp: Quantumania” dă tonul pentru următoarele filme Marvel
Ant-Man And The Wasp: Quantumania


Ant-Man and the Wasp: Quantumania” dă tonul pentru următoarele filme Marvel

În cea de-a treia parte a francizei Ant-Man, Scott Lang (Paul Rudd) și Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) se reunesc pentru a-și continua aventurile întruchipându-i pe Omul-Furnică și pe Viespea. O vor face alături de părinții lui Hope, Hank Pym (Michael Douglas) și Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer), dar și alături de fiica lui Scott, Cassie Lang (Kathryn Newton). Apropo de aceasta, Cassie e un mic geniu, iar un gadget pe care-l dezvoltă va da totul peste cap și va face ca întreaga ei familie să ajungă captivă în Tărâmul Cuantic (Quantum Realm).

Citește și:

„Ant-Man and the Wasp: Quantumania” dă tonul pentru următoarele filme Marvel

Aici, cei cinci vor ajunge să interacționeze cu tot felul de creaturi ciudate într-o aventură care va testa limitele posibilului și imposibilului. Dacă până acum, eroii din filmele Marvel și-au purtat aventurile prin tot felul de realități paralele, de această dată, ei vor trebui să salveze lumea luptându-se prin acest Quantum Realm, un tărâm subatomic care există în interiorul lumii noastre.

Regizorul Peyton Reed spune că toate filmele Ant-Man au fost despre familie. „În Quantumania dăm mai multă profunzime și complicăm dinamica familiei, în timp ce pictăm un tablou mult mai mare, mai complex. Am încercat cu degetul tărâmul cuantic în primele două filme, iar de data aceasta, am vrut să dăm filmului un aspect cu totul diferit. Va fi o experiență epică”. Reed mai adaugă că miza este mare acum deoarece „Ant-Man and The Wasp: Quantumania” pregătește terenul pentru următoarele filme Marvel.

Regizorul Peyton Reed
Regizorul Peyton Reed

„Acest lucru m-a motivat în plus. Crearea Tărâmului Cuantic a fost experiența supremă de dezvoltare a unui univers nou. Ideea e că, de această dată, totul va merge mult mai adânc în Tărâmul Cuantic decât în primele două filme. Nu doar că am avut misiunea de a crea felul în care arată aceste orașe și civilizații, dar a trebuit să punem cap la cap și o logică internă și o istorie a acestui tărâm, apoi a trebuit să-l populăm cu creaturi, personaje și tot felul de structuri.

Am avut nevoie de foarte multe surse de inspirație – de la fotografii realizate cu microscopul electronic până la reviste de heavy metal din anii ’70 și ’80. Am mai colecționat și multe imagini de pe copertele unor cărți SF realizate de artiști ca John Harris, Paul Laird, Richard M. Powers. Acele ilustrații au fost evocatoare și au reușit să mă transpună în lumea pe care voiam să o creez.”

„Ant-Man and the Wasp: Quantumania” dă tonul pentru următoarele filme Marvel

Dincolo de Tărâmul Cuantic, care va deveni teren comun pentru multe dintre filmele Marvel care vor urma, Kang the Conqueror (Jonathan Majors) este cel mai important element din acest film. Despre el se spune că ar fi și cel mai temut răufăcător din întregul MCU. Kang este un călător în timp și un adversar din multivers, care acum se trezește blocat în Tărâmul Cuantic. Nu e prima dată când fanii Marvel se întâlnesc cu el. O altă versiune a sa, dintr-un alt timeline, este personajul He Who Remains, care ne-a fost prezentat în primul sezon din „Loki” (2021). De altfel, Majors a spus despre Kang că e foarte diferit de He Who Remains.

„Ant-Man and the Wasp: Quantumania” dă tonul pentru următoarele filme Marvel

Puterea lui Kang stă în primul rând în abilitatea de a controla timpul, de a experimenta trecutul, prezentul și viitorul în același moment, ceea ce i-a permis să cucerească numeroase lumi și să acumuleze din fiecare tehnologii care l-au transformat într-unul dintre cele mai puternice și temute personaje din Univers. Într-un fel, Kang este și nemuritor, pentru că a abuzat de atât de multe ori de timeline încât există o infinitate de variante ale sale, împrăștiate prin toate universurile paralele. Asta înseamnă că, indiferent de câte ori Kang este înfrânt, misiunea sa va fi continuată de o altă versiune a sa.

Despre Kang, regizorul Peyton Reed spune: „La început am discutat mult despre cum acest personaj ar trebui să se miște și să vorbească. Kang e capabil să trăiască trecutul, prezentul și viitorul în același timp. Cum transpunem treaba asta pe ecran? Printr-un personaj care-și conservă energia. Nu risipește niciun gest sau cuvânt. Dacă Kang spune ceva, atunci chiar asta vrea să spună.” Tot Reed spune despre Majors că a adus pe platoul de filmare o altfel de energie, una complementară cu cea jucăușă și relaxată a lui Paul Rudd. În același timp, personajul lui Rudd nu ar trebui subestimat.

„Mulți îl consideră pe Ant-Man drept cel mai slab dintre Avengers. Ce poate el să facă? Se face mic și vorbește cu furnicile. E ridicol. Așa că să-l punem pe tipul ăsta împotriva lui Kang Cuceritorul, care e cea mai puternică ființă din multivers, a fost o adevărată provocare pentru noi.”

Așadar, fanii Marvel nu trebuie să rateze „Ant-Man and the Wasp: Quantumania”, filmul care dă startul fazei cinci din MCU. Toate filmele Marvel care vor urma vor fi legate în mod direct de ceea ce se întâmplă aici, iar pe 17 februarie vedem cum, pășind alături de Ant-Man pe acest nou tărâm bizar.

» Vezi alte recomandări din capitolul PREMIERE.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută