Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/02/2023
Lifestyle Viața Orașului / Povești din București Zile si Nopti

Povești din București | GAP THE MIND – Creatorii de escape rooms pentru doritorii de experiențe imersive din toate punctele de vedere

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii Povești din București | GAP THE MIND – Creatorii de escape rooms pentru doritorii de experiențe imersive din toate punctele de vedere Share Povești din București | GAP THE MIND – Creatorii de escape rooms pentru doritorii de experiențe imersive din toate punctele de vedere
gap the mind escape room


Gap The Mind este proiectul a cinci asociați pasionați de escape rooms, care și-au dorit să transforme în realitate propriile lor idei din acest domeniu.

Cu o investiție inițială de 25.000 de euro, ei au dezvoltat prima lor cameră. De asemenea, Project Selena este escape room-ul creat de ei în care jucătorii devin astronauți în prima misiune spațială românească de aselenizare. Au conceput și un mini game mobil, special gândit pentru petreceri, dar și vânători de comori prin București. Iată povestea lor spusă de Alina-Isabela Ocrain:

Cine sunt oamenii din spatele Gap The Mind? Povestiți-ne un pic despre voi, cu ce vă mai ocupați sau ce job-uri ați avut înainte?

Suntem cinci asociați în Gap the Mind, toți încă lucrăm în domeniile noastre anterioare. Eu sunt medic psihiatru și psihoterapeut, la fel și soțul meu, Radu. Fratele meu, Iulius și soția lui, Ruxandra, activează în domeniul IT, iar prietenul nostru, Alexandru Nuță, este avocat.

gap the mind escape room

De ce ați ales să vă faceți un escape room și nu un alt business? Și care a fost investiția inițială?

Am pornit inițial ca un grup de entuziaști de escape room, jucând împreună camere în București și în afara țării, ulterior ne-am dat seama că am putea contribui la această industrie cu ideile noastre și experiența de jucători. Am decis să facem camere de ultimă generație, 100% automatizate. Investiția inițială a fost de 25.000 de euro, pentru a putea deschide prima cameră.

Cum funcționează escape room-ul vostru și prin ce se deosebește de celelalte escape rooms din oraș?

Avem o cameră de 80 de minute, Project Selena, în care jucătorii devin astronauți în prima misiune spațială românească de aselenizare. De asemenea, pe 2 decembrie, am lansat un mini game mobil, gândit pentru team-building-uri și petreceri. El se numește Ritualul și durează maxim 30 de minute.

De asemenea, pregătim și camera Art of murder, o cameră thriller de investigație, care te transformă în detectiv.

Industria de escape room este una colaborativă. Avem o relație bună cu ceilalți operatori. Prin varietatea temelor oferite de noi, alături de ceilalți colegi din industrie, putem crea o multitudine de experiențe imersive.

gap the mind escape room

Care au fost cele mai dificile aspecte de pus la punct înainte de a deschide escape room-ul pentru clienți?

Camerele noastre depind în mare măsură de locație. Primul aspect dificil a fost găsirea unui spațiu în care să ne putem proiecta pe termen lung. Înainte de sediul nostru actual din str. Traian nr. 42, am lucrat pentru scurt timp la o altă adresă. Casa respectivă a fost vândută imediat după semnarea contractului de închiriere, fapt care ne-a pus în pragul dezastrului.

Al doilea aspect este pregătirea camerei de lansare. Noi ținem foarte mult la a oferi jucătorilor o experiență imersivă și asta presupune atenție la cele mai mici detalii și la coerența lor.

Cum arată clientul ideal în viziunea voastră?

Clientul ideal în viziunea noastră este curios, deschis la distracție, smart. Business-ul nostru se centrează pe experiențe imersive din toate punctele de vedere: senzorial, intelectual și chiar emoțional. Clientul nostru ideal este cel care se poate bucura de toate aceste aspecte, indiferent de vârstă.

Cum reacționează de obicei jucătorii care trec prin camerele voastre?

Chiuie de entuziasm! Una dintre cele mai mari bucurii ale noastre când suntem la pupitru este atunci când prin ușa camerei răsună râsete sau urale. Ținta noastră este ca oamenii să se distreze și să se bucure de întreaga experiență. Nu punem accentul pe a reuși sau pe a bate recordul, oferim oricâte indicii sunt necesare.

gap the mind escape room

Dacă Gap The Mind ar fi o persoană, cum ați descrie-o?

Ruda cool care vine în vizită mereu cu cele mai noi gadgeturi, cu cele mai trăznite idei și cu tot felul de costume. Acum doi ani a fost astronaut, anul trecut vrăjitoare și acum va fi detectiv.

Ați mai organizat și treasure hunt-uri prin oraș. Aveți așa ceva în plan și pentru 2023? 

Crăciun sub Lupă a fost organizat în Decembrie 2021, a fost super bine primit. Plănuim ca în vara acestui an să organizăm încă un treasure hunt cu poveste faină.

Ce planuri aveți pentru acest an? Cum merge dezvoltarea escape room-ului pentru acasă? 

Prioritatea noastră în acest moment este lansarea unui nou escape room în locația noastră. Proiectul este destul de avansat (lucrăm de 2 ani deja la el) și sperăm să-l finalizăm cât mai curând.

În funcție de interesul pentru minigame-ul actual, vom explora dezvoltarea unor noi jocuri mobile.

Interviu de GRUIA DRAGOMIR

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută