Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/02/2023
Artă & Cultură / Performing arts

LORD OF THE DANCE din nou în România, cu turneul aniversar “25 Years of Standing Ovations”

Anita Huzum De Anita Huzum
Comentarii LORD OF THE DANCE din nou în România, cu turneul aniversar “25 Years of Standing Ovations” Share LORD OF THE DANCE din nou în România, cu turneul aniversar “25 Years of Standing Ovations”
Lord of the dance


LORD OF THE DANCE din nou în România

De un sfert de secol, cel mai faimos spectacol de dans irlandez din lume – Lord of the Dance – spectacol creat de Michael Flatley, uimește publicul de pe întreg mapamondul prin combinația sa unică de dans irlandez plin de energie cu muzică originală, poveste și senzualitate.

Show-ul absolut hipnotizant îmbină cultura și limba, cucerind inimile prin mișcări uluitoare, dans de precizie fără egal și efecte teatrale de ultimă generație. Descris ca un spectacol plin de extravaganță și una dintre cele mai de succes producții de dans din lume, din toate timpurile, în cei 25 de ani de la premieră, a reușit să umple sălile de fiecare dată, ajungând la peste 60 de milioane de oameni, în peste 1000 de locații din 60 de țări, pe toate continentele. 

Michael Flatley

lord of the dance michael flatley
Michael Flatley, foto: michaelflatley.com

Michael Flatley, recunoscut ca vizionar și geniu al dansului la nivel mondial, a dus faima dansului irlandez pe cele mai înalte culmi, cu creativitate și inovație. Proiectul Lord of the Dance a atras în acești 25 de ani 40 dintre cei mai buni dansatori ai lumii, într-un spectacol regizat cu pasiune, ce creează emoții prin dans acompaniat de compozițiile muzicale ale lui Gerard Fahy. O mare parte din secretul succesului său fenomenal este că se adresează tuturor, depășind granițele de vârstă, gen și diversitate culturală. Atracția universală a făcut din Lord of the Dance să fie una dintre minunile lumii moderne, un mit pentru o legendă vie.

Lord of the dance

Show-ul „25 Years of Standing Ovations” înseamnă mai mult decât strălucire, reflectoare, camere TV și titluri. Este povestea unei familii reunite în sfârșit după ani de izolare pandemică pentru a face din nou un tur al lumii cu cel mai bine vândut show de dans din toate timpurile. Este povestea unei familii alese de Michael Flatley pentru a reprezenta „Lord of the Dance” în această ediție specială de 25 de ani de la premieră. Este, de fapt, o poveste a lumii magice create de Flatley, numită planeta Irlanda, plină de arhetipuri clasice de eroi, răufăcători și teme atemporale ale binelui și răului. Este o poveste ce se creează într-un turneu mondial mai lung de un an, care introduce milioanele de spectatori într-o nouă eră a dansului irlandez. Este o poveste vie, care încă se scrie – în inimile echipei, dar și a spectatorilor. 

Lord of the dance

Flatley a lucrat intens alături de întreaga echipă pentru a pregăti turneul aniversar. În acest show aniversar, accentul va fi pus pe romantism, senzualitate și pasiune, precum și pe atletismul care sfidează gravitația din dansul tradițional irlandez. Drama și povestea cu care spectacolul a ajuns în inimile admiratorilor vor fi expuse în scenă într-un mod unic, exploziv, cu siguranță de neuitat. 

Lord of the dance

Turneul mondial aniversar „25 Years of Standing Ovations” a debutat în 2022, cu peste 200 de spectacole planificate în 15 țări, timp de 18 luni. Un spectacol dus la un alt nivel, ce uimește și de această dată prin combinația sa unică de dans irlandez vibrant, muzică originală și povestire. Acest spectacol, care celebrează 25 de ani, combină tot ce este mai bun din tradiția irlandeză cu tot entuziasmul muzicii și dansului modern.  

Lord of the dance

Vestea bună este că pe harta turneului se află și Bucureștiul, astfel că spectacolul Lord of the Dance revine pe scena Sălii Palatului pe 20 Mai 2023. Spectacolul aniversar va avea și două reprezentații regionale, mai exact pe 18 mai, în Cluj-Napoca, la BT Arena, respectiv pe 19 mai, la Sfântu Gheorghe, pe Sepsi Arena.

Va fi o seară presărată cu magie, exclamații de uimire, zâmbete, muzică și dans, poveste, dramă, senzualitate, iubire.  Show-ul, care adună peste 150,000 de bătăi de picioare specifice dansului irlandez, transpune publicul într-un timp și loc mitice, capturând inimile într-un vârtej de mișcare, dans, iluminare artistică și pirotehnică. 

Biletele au fost deja puse în vânzare și pot fi achiziționate în exclusivitate pe www.iabilet.ro. Spectacolul este vândut în proporție de peste 50%, iar două categorii de bilete sunt deja sold out. Prețurile pentru biletele la spectacolul Lord of the Dance „25 Years of Standing Ovations” pornesc de la 99 lei la categoria 5 și ajung la 419 lei pentru categoria VIP, la care se vor adăuga comisioanele agenției de bilete. 

Text de ANITA HUZUM

Foto: Lord of the Dance

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.