Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/01/2023
Artă & Cultură / Teatru

5 motive pentru a vedea piesa de teatru ,,O casă deschisă”, în regia Teodorei Petre

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii 5 motive pentru a vedea piesa de teatru ,,O casă deschisă”, în regia Teodorei Petre Share 5 motive pentru a vedea piesa de teatru ,,O casă deschisă”, în regia Teodorei Petre
,,O casă deschisă”, în regia Teodorei Petre


5 motive pentru a vedea piesa de teatru ,,O casă deschisă”, în regia Teodorei Petre

Sâmbătă, 28 ianuarie și duminică, 29 ianuarie, de la ora 19:30, la Sala Studio a Teatrului Odeon va avea loc premiera piesei „O casă deschisă”, de Will Eno, în regia Teodorei Petre, câștigătoare a concursului de proiecte organizat de Teatrul Odeon.

,,O casă deschisă”, în regia Teodorei Petre
Teodora Petre

Piesa beneficiază de o distribuție remarcabilă din care fac parte Adrian Titieni, Elvira Deatcu, Ioan Batinaș, Ioana Bugarin, Eduard Trifa / Niko Becker, în timp ce scenografia poartă semnătura Ioanei Pashca, iar muzica pe a lui Cezar Antal.

Iată 5 motive pentru care merită să vezi această piesă:

1. „O casă deschisă” reprezintă premiera națională a mult premiatei piese a dramaturgului american Will Eno, ale cărei montări au avut deja mare succes atât în America, cât și la Londra. Numele lui Will Eno rezonează în mintea iubitorilor de teatru cu celebrul său one man show, monologul ,,Thom Pain”, magistral interpretat de Michael C. Hall, actorul principal din cunoscutul serial american ,,Dexter”.

2. „O casă deschisă” reprezintă prima întâlnire pe scenă dintre actorii Adrian Titieni și Elvira Deatcu deși între ei există, pe lângă o strânsă relație de prietenie, și o legătură student-profesor.

3. Teodora Petre, regizoarea acestui spectacol, este una dintre cele două câștigătoare ale concursului de proiecte organizat de Teatrul Odeon în stagiunea 2021-2022, la care au fost trimise peste 40 de propuneri.

4. Coloana sonoră a acestui spectacol a fost realizată în întregime de către Cezar Antal, actor și compozitor al Teatrului Odeon, cunoscut în lumea teatrală atât datorită talentului său actoricesc, cât și pentru faptul că poate cânta la aproape orice instrument. Muzica compusă de el va surprinde cu siguranță spectatorul prin emoție, originalitate și candoare.

5. De asemenea, spectacolul „O casă deschisă” reprezintă debutul lui Niko Becker pe scena Teatrului Odeon, în a cărui trupa tocmai a intrat. Niko este unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale, având deja în palmares mai multe roluri de succes la Teatrul German de Stat din Timișoara, totul la doar 24 de ani. Publicul bucureștean l-a putut admira deja stagiunea aceasta în rolul lui Treplev din ,,Pescărușul”, pe scena mare a Teatrului Național, în regia lui Eugen Jebeleanu.

,,O casă deschisă”, în regia Teodorei Petre

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută